Frankrijk streeft zonder Benzema naar rust en eenheid

Reacties

De beslissing om Karim Benzema niet op te roepen voor het komende EK, is volgens de Franse bond vooral genomen om het groepsproces niet te verstoren.

Frankrijk streeft zonder Benzema naar rust en eenheid

De veelbesproken sekstape-affaire kost de 28-jarige spits van Real Madrid zijn plek in de EK-selectie. Benzema raakte in opspraak vanwege een afpersingszaak, waarin collega-international Mathieu Valbuena het slachtoffer was. Benzema, die 81 interlands speelde voor Frankrijk, bekende in november betrokken te zijn.

Bondscoach Didier Deschamps en bondsvoorzitter Noël Le Graët besloten na goed overleg de aanvaller niet op te roepen om vooral ook de rust rond de selectie te bewaren. 'Zijn toegevoegde waarde als voetballer speelt geen doorslaggevende rol om hem terug te halen bij het nationale team', luidt de algemene verklaring. 'Wij willen dat spelers samen naar een eenheid werken, zowel binnen als buiten het veld.'

Frankrijk organiseert het EK van 10 juni tot en met 10 juli dit jaar. In de poulefase treft het gastland Roemenië, Albanië en Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.