Benzema hoopt richting EK op genade van Franse bond

Reacties

De Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët en bondscoach Didier Deschamps komen woensdag bij elkaar om te beslissen of er voor Kazim Benzema nog toekomst is bij de nationale ploeg van Frankrijk. De 28-jarige spits van Real Madrid hoopt het van harte.

Benzema hoopt richting EK op genade van Franse bond

Benzema is uit de gratie geraakt als speler van Les Bleus sinds het uitlekken van de sextape-affaire met Mathieu Valbuena. Vorig maand riep Deschamps hem net als Valbuena niet op voor de oefeninterlands tegen Nederland en Rusland. De vraag is of er op het EK van komende zomer wel plaats is in de selectie voor de geschorste 81-voudig international.

Hijzelf hoopt het van harte. 'De Franse ploeg ligt mij na aan het hart, zoals ik altijd heb gezegd. Elke speler droomt ervan om mee te doen aan een toernooi in zijn thuisland. Maar ik blijf rustig onder de situatie. Ik speel bij de grootste club ter wereld, ik moet elke dag knokken voor mijn plek. Maar ik hoop natuurlijk op goed nieuws', zei Benzema na de 3-0 zege op VfL Wolfsburg in de Champions Leage.

De vraag is of Benzema dat krijgt. Met name Le Graët is er niet happig op hem in de nationale ploeg te laten terugkeren. Deschamps zou er meer voor open staan, ook al heeft hij voorin met spelers als Olivier Giroud, Antoine Griezmann en Anthony Martial genoeg keus. Benzema deed woensdag nog een laatste charme-offensief. 'Wat er ook gebeurt: eens een Bleu, altijd een Bleu.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.