Frankrijk eist alsnog WK-ticket op ten koste van Oekraïne

Frankrijk heeft de 2-0 nederlaag van afgelopen vrijdag teniet gedaan door Oekraïne met 3-0 te verslaan in Parijs. Daarmee grepen de Fransen het felbegeerde WK-ticket.

Frankrijk eist alsnog WK-ticket op ten koste van Oekraïne

Deschamps had zijn elftal, na de afstraffing van vrijdag, op liefst vijf plaatsten gewijzigd. Eric Abidal, Loïc Rémy, Samir Nasri en Olivier Giroud begonnen op de reservebank ten faveure van Mamadou Sakho, Yohan Cabaye, Mathieu Valbuena en Karim Benzema, terwijl de geschorste Laurent Koscielny werd vervangen door Raphael Varane.

Voor Frankrijk telde maar één ding: snel scoren om de 2-0 nederlaag in Kiev recht te trekken. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps ging driftig op zoek naar de openingstreffer. Daarmee zetten de Fransen direct de toon.

Karim Benzema schiet Frankrijk vanuit buitenspelpositie naar 2-0.
Karim Benzema schiet Frankrijk vanuit buitenspelpositie naar 2-0.

Het spelbeeld was duidelijk in het voordeel van Frankrijk en dat betaalde zich na ruim een half uur uit in een 2-0 tussenstand. Daarbij speelde het arbitrale zestal een grote rol. Nadat Mamadou Sakho de Fransen in de 23ste minuut op voorsprong had geschoten, leek Karim Benzema even later de marge op twee te zetten.

De aanvaller van Real Madrid kopte knap raak op aangeven van Franck Ribéry, maar zag zijn treffer ten onrechte afgekeurd worden vanwege buitenspel. Kort daarna was het alsnog raak. Benzema kreeg de bal nu wél in buitenspelpositie van Valbuena en tekende alsnog 2-0 aan.

Ook in de tweede helft, waar Oekraïne al snel met tien man kwam te staan na de tweede gele kaart van Evgeniy Hacherydy, voerde Frankrijk de boventoon. Toch lukte het De Haantjes pas een kwartier voor tijd om het felbegeerde WK-ticket naar zich toe te trekken.

Het eigen doelpunt van Oleg Husyev werd de ploeg van bondscoach Mikhail Fomenko fataal: 3-0. Daarmee herstelde Frankrijk zich knap van de nederlaag in Kiev en plaatst het zich alsnog voor het WK van volgend jaar in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen