Oekraïne neemt een comfortabele voorsprong op Frankrijk

Frankrijk wacht een zware klus in Parijs. De Fransen incasseerden een pijnlijke nederlaag tegen Oekraïne, dat beduidend sterker was. In Kiev werd het uiteindelijk 2-0 mede dankzij de treffer van Roman Zozulya.

Na ruim een uur opende de aanvaller, in dienst van Dnjepr Dnjepropetrovsk, de score na een fraaie aanval over vele schijven. Op aangeven van Edmar lukte het Zozulya uiteindelijk wel om de Franse muur te slechten. De eindstand werd pas vlak voor tijd bepaald.

Vanaf elf meter mocht Andriy Yarmolenko aanleggen. De middenvelder van Dinamo Kiev wist wel raad met het buitenkansje en schoot zijn ploeg in de 82ste minuut naar een comfortabele overwinning: 2-0. De strafschop kwam voort uit de overtreding van Laurent Koscielny - die later in de slotfase ook nog een directe rode kaart ontving - op Zozulya (foto).

Laurent Koscielny (links) gaf eerst een penalty weg en kreeg later ook nog direct rood. Hier druipt hij af na de rode kaart, tegenstander Yevhen Khacheridi kijkt toe.

Frankrijk was op voorhand duidelijk favoriet, maar dat was in het spelbeeld niet terug te zien. Op de kopbal van Olivier Giroud na in de slotfase, bleek Oekraïne het gros van de tijd heer en meester.

De ploeg van bondscoach Didier Deschamps, die vooraf meermaals te kennen had gegeven de tegenstander niet te onderschatten, werd fors teruggedrukt en was voornamelijk bezig met tegenhouden in plaats van gevaar te stichten via de aanvallers Giroud, Franck Ribéry en Loïc Rémy.

Oekraïne kreeg dan ook de grootste kans van de eerste helft. Op de strakke voorzet van aanvoerder Ruslan Rotan kwam Edmar knap inglijden, maar zijn inzet miste de juiste richting. In de tweede helft lukte het wel en scoorde de thuisploeg twee keer. Oekraïne moet dinsdag een 2-0 voorsprong verdedigen in Stade Parc des Princes. Dat zal dan zonder Oleksandr Kucher zijn, die in de 95ste minuut een tweede gele kaart incasseerde.