Frankfurt bekerfinalist na strafschoppenthriller

Eintracht Frankfurt heeft zich ten koste van Borussia Mönchengladbach geplaatst voor de finale van de strijd om de DFB-Pokal. De ploeg van trainer Niko Kovac won na strafschoppen – na negentig minuten stond het 1-1 – en gaat met Bayern München of Borussia Dortmund vechten om de beker.

Taleb Tawatha zorgde al na een kwartier op prachtige wijze voor de openingstreffer. Even leek iedereen aan de zijde van Frankfurt een voorzet van Timothy Chandler te missen, maar toen dook Tawatha op. Met een droge knal in de linker bovenhoek zette hij de bezoekers op voorsprong.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. André Hahn kopte een voorzet van Ibrahima Traoré door, waarna Jonas Hofmann de bal met een bekeken tikje in het doel werkte. De spelers van Frankfurt dachten aan buitenspel, maar Hofmann stond precies goed op het moment dat Hahn kopte.

In het restant van de tweede helft kregen beide ploegen kleine kansen, maar werd er niet meer gescoord. Ook in de verlenging vonden de teams niet meer het net. In de daaropvolgende strafschoppenreeks misten zowel Andreas Christensen van Gladbach als Guillermo Varela van Frankfurt de zevende strafschop van hun team. Djibril Sow stuitte vervolgens op Lukás Hrádecky, waarna Branimir Hrgota Frankfurt naar de finale schoot. Het is al de derde keer dit seizoen dat Frankfurt na strafschoppen de volgende ronde van het bekertoernooi haalt.

In de Bundesliga doen Mönchengladbach en Frankfurt weinig voor elkaar onder. Frankfurt staat negende met 41 punten, Mönchengladbach tiende met 39 punten. Bayern en Dortmund strijden woensdag om 20.45 uur om de andere finaleplaats.