Fraaie goals Blackman en Eriksen, Sanogo swingt en valt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fraaie goals Blackman en Eriksen, Sanogo swingt en valt

De verschillende oefenwedstrijden die dit weekend gespeeld worden leveren veel mooie doelpunten op. Bijvoorbeeld deze van Nick Blackman, die namens Reading scoorde tegen Swansea City.

Tottenham Hotspur won in Helsinki met 6-1 van Celtic. Onderstaande vrije trap van Christian Eriksen leverde het mooiste doelpunt van het duel op.

• Ook bij de Emirates Cup is het smullen. Arsenal is op dreef tegen Benfica, met een hoofdrol voor Yaya Sanogo. De Franse spits maakte een hattrick, maar blijkt ook te kunnen dansen.

• Kort na rust maakte Sanogo zijn vierde doelpunt van de wedstrijd, maar bij het vieren van dit doelpunt ging het helemaal mis voor het talent...

'We zijn niet aan het werk om een goede indruk te maken in oefenduels, maar om eind augustus klaar te zijn voor de competitie.'
AC Milan werd in de voorbereiding afgedroogd door Olympiakos Piraeus (3-0) en Manchester City (5-1), maar de nieuwe trainer Filippo Inzaghi maakt zich niet druk. Dat belooft veel goeds voor de wedstrijd van zondagnacht (00.30 uur) tegen Liverpool. (La Gazzetta dello Sport)

• Het nieuwe seizoen is weer begonnen voor Paris Saint-Germain en dus is Zlatan Ibrahimovic weer aan het scoren geslagen. Hij knalde zijn club op voorsprong in de strijd om de Franse Super Cup, zoals hieronder te zien.

Real Madrid maakt tijdens de trip door de Verenigde Staten kennis met andere sporten. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti trainde bijvoorbeeld met het American Football-team van Eastern Michigan University. Quarterback Devin Gardner was niet onder de indruk: 'De resultaten liepen uiteen van matig tot slecht.'

'Manchester United gaat het onder Louis van Gaal zeker beter doen dan vorig seizoen. Ik heb nog nooit met hem gewerkt, maar hij lijkt me een geweldige trainer. (...) Of ik ooit nog terugkeer bij Manchester United? Wie weet. Ik heb nog steeds een ontzettend warm gevoel bij die club, want ik heb er een fantastische tijd gehad.'
• Cristiano Ronaldo is lovend over de kersverse manager van Manchester United. Dat hij ooit op Old Trafford onder de Nederlander speelt, is niet helemaal uitgesloten. Overigens speelt Ronaldo's werkgever Real Madrid vanavond in de Verenigde Staten tegen United. Ronaldo blijft uit voorzorg aan de kant.

'Of ik rook? Ik ben niet iemand die een pakje per dag rookt. Ik heb het nu al twee weken niet meer gedaan, maar het is een feit dat ik betrapt ben.'
• Jéremy Mathieu, de kersverse aanwinst van Barcelona, erkent zo nu en dan een sigaret op te steken. Volgens de Fransman heeft de gewoonte echter geen negatieve invloed op zijn sportieve prestaties.

Jordi Alba en Rafinha sluiten de training van Barcelona af met een bijzondere penaltyserie. De vleugelverdediger en middenvelder nemen het doel beurtelings onder vuur met een soort skippybal (vanaf 3.00).

• Dat Claudemir aardig kan voetballen, daar weten ze in Arnhem alles van. De ex-speler van Vitesse vernedert FC Kopenhagen-ploeggenoot Lasse Lindbjerg op de training met een panna. Koekoek!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.