Fraai schema Janssen draagt bij aan 'scorende' reeks Oranje

Reacties

Haast ongemerkt is het Nederlands elftal bezig aan een sterke reeks als het gaat om het maken van treffers. Tijdens de voorbije twaalf interlands trof Oranje minimaal eenmaal doel, een goed voorteken met het oog op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk van maandagavond.

Fraai schema Janssen draagt bij aan 'scorende' reeks Oranje

Op 6 september 2015 stond de equipe van bondscoach Danny Blind voor het laatst droog, tegen Turkije (3-0 verlies). De laatste keer dat Nederland een langere 'scorende' reeks neerzette, was tussen 2007 en 2009. Tussen de 1-0 nederlaag bij Roemenië en het 0-0 gelijkspel tegen Australië kwam Oranje in 26 interlands tot ten minste één goal.

Destijds zorgden met name Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, Dirk Kuijt en Ruud van Nistelrooij voor de productie, nu speelt Vincent Janssen een grote rol. De spits van Tottenham Hotspur staat na acht interlands al op vier doelpunten. Ter vergelijking: Oranjes topscorer aller tijden Van Persie tikte deze productie pas tijdens zijn zeventiende interland aan en Patrick Kluivert had negen duels nodig om tot een kwartet Oranje-doelpunten te komen.

Op de verschillende lijstjes die de UEFA bijhoudt gooit Janssen hoge ogen, waaruit zijn doelgerichtheid blijkt. De ex-aanvaller van AZ leidt met enkele anderen de dans in de WK-kwalificatie als het gaat om 'inzetten naast het doel' (zes stuks) en hoeft met zijn vijf pogingen tussen de palen alleen Thomas Müller boven zich te dulden.

Wanneer maakten recente Oranje-spitsen hun vierde treffer?
Speler Interland van vierde treffer Totaal aantal goals
Vincent Janssen 8 4
Patrick Kluivert 9 40
Klaas-Jan Huntelaar 10 42
Ruud van Nistelrooij 12 35
Dirk Kuijt 16 24
Robin van Persie 17 50

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.