Fortuna Sittard kan alle kanten op met versterking uit Italië

Reacties

Gianmarco Cangiano is de nieuwste aanwinst van Fortuna Sittard. De Italiaan hoopt in Limburg nog wat van zijn seizoen te maken, in de eerste seizoenshelft was hij als huurling niet bijster succesvol.

Fortuna Sittard kan alle kanten op met versterking uit Italië
© Pro Shots

Cangiano (21) is eigendom van Bologna, dat hem afgelopen zomer verhuurde aan Bari. In de Serie B speelde de buitenspeler slechts zes wedstrijden als invaller, voor een totaal van 72 minuten. Bologna riep hem dan ook terug en verhuurt hem door aan Fortuna.

De Eredivisionist kan alle kanten op met de Italiaan. Cangiano is inzetbaar op beide flanken en als aanvallende middenvelder. Daarnaast heeft Fortuna ook diverse opties voor na dit seizoen. De club kan hem definitief overnemen, maar ook nog een seizoen huren. Bij Bologna loopt het contract van Cangiano door tot medio 2025, hij speelde drie Serie A-duels in dienst van de Noord-Italianen.

'Met Gianmarco halen we een talentvolle en behendige dribbelaar in huis', beschrijft technisch manager Sjoerd Ars hem op de website van Fortuna. 'Het is zowel sportief als financieel een erg gunstige deal. We hopen dat hij zich gaat laten zien op Eredivisie niveau.'

Voor Fortuna is Cangiano alweer de derde versterking in de winterse periode. Stipe Radic en Thomas Buitink zaten afgelopen zaterdag al bij de wedstrijdselectie. Eerder nam Fortuna afscheid van huurling Cole Bassett en Mats Seuntjens.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.