Fortuna overvalt Van Marwijk: 'Ik ken deze hele man niet'

Reacties

Directeur Joppe Sangen hoopt in zijn missie om Fortuna Sittard te behouden voor het profvoetbal steun te krijgen van clubiconen als Mark van Bommel, Kevin Hofland en Bert van Marwijk. De ex-bondscoach is daardoor ietwat verrast.

Fortuna overvalt Van Marwijk: 'Ik ken deze hele man niet'

Van Marwijk heeft een verleden bij de Limburgers als speler (1986/87) en trainer (1997-2000). Sangen hoopt dat de huidige bondscoach van Saoedi-Arabië een bijdrage kan leveren aan het reddingsplan - om een schuld van 'meer dan 500 duizend euro' weg te werken -dat hij heeft opgezet.

'Ik heb geen contact met deze man', reageert Van Marwijk in gesprek met Voetbal International verbaasd op de uitspraken van Sangen. 'Ik heb deze man überhaupt nog nooit gezien of gesproken. Ik ken hem helemaal niet. Ik vind het raar dat mijn naam ineens genoemd wordt. Ik heb een verleden als speler bij Go Ahead Eagles, MVV Maastricht, AZ en Fortuna. Het is niet te hopen dat ze allemaal bellen als ze in de moeilijkheden zitten', zegt hij met een knipoog.

'Ik heb acht jaar bij MVV gespeeld en die club heeft me al meerdere keren gevraagd of ik wat voor ze kon betekenen. Ik zit daar ook in een commissie', vervolgt Van Marwijk. 'Het contact met mensen bij Fortuna is door de jaren heen wat weggeëbd. Ik vind het heel erg voor de club dat ze het financieel nu erg zwaar hebben en als ik wat voor de club kan betekenen, doe ik dat graag. Maar mij is nog niets gevraagd en ik moet eigenlijk alles wat er nu bij Fortuna gebeurt volgen via de media.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.