Football Leaks: buitenproportionele vergoedingen bij PSV

Reacties

Dankzij Football Leaks ligt steeds meer geheime informatie van voetbalclubs op straat. Vandaag publiceert NRC Next over het salarishuis van PSV. Vooral zaakwaarnemers blijken goede zaken te kunnen doen in Eindhoven.

Football Leaks: buitenproportionele vergoedingen bij PSV

Lange tijd was de veronderstelling dat PSV werkte met een salarisplafond van één miljoen euro. Uit de stukken van NRC blijkt dat deze bovengrens nogal eens creatief omzeild wordt. Zo zouden Adam Maher, Luciano Narsingh, Stijn Schaars, Luuk de Jong, Maxime Lestienne, Gáston Pereiro, Héctor Moreno en Andrés Guardado meer hebben verdiend. Vaak door het opstrijken van tekengelden of bonussen.

Zo weet NRC te melden dat Guardado 1.375.000 euro per jaar opstrijkt. Daarbovenop zit 300.000 euro aan tekengeld, een kampioenspremie van 300.000 euro en nog een persoonlijke kampioensbonus van een ton. Verdediger Héctor Moreno zou op zijn beurt naast een salaris van één miljoen euro 3.675.000 euro aan tekengeld hebben ontvangen toen hij de overstap maakte van Espanyol naar Eindhoven.

Raiola
Het is geen geheim dat PSV werkt met bonussen en tekengelden. Dat ze zo hoog uitpakken wel. Opvallender zijn de vergoedingen die zaakwaarnemers opstrijken bij PSV. Zo meldt NRC dat Mino Raiola in 2015 1.075.000 euro opstrijkt als Moreno naar Eindhoven komt. Bovendien ontvangt de flamboyante makelaar nog eens 300.000 euro als PSV de groepsfase van de Champions League haalt.

Raiola blijkt niet de enige zaakwaarnemer die goed boert. Peter Gerard bemiddelt in de zomer van 2015 bij de transfer van Gáston Pereiro naar Eindhoven. De voormalig doelman van de club ontvangt twee miljoen euro bij de transfer.

Gerbrands
PSV reageert op het artikel in de krant. Algemeen directeur Toon Gerbrands: 'Wij zijn een transparante club, maar we conformeren ons aan de geheimhouding die we in de contracten afspreken. In de analyse van NRC signaleren we een onvolledige interpretatie van enkele feiten, maar wij willen en kunnen niet op details ingaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.