Football Leaks: Laudrup-schandaal kost Swansea miljoenen

Reacties

Michael Laudrup is in 2014 ontslagen bij Swansea City omdat hij over de rug van de club miljoenen bezorgde aan zijn zaakwaarnemer. Dat meldt de Deense krant Politiken naar aanleiding van documenten van Football Leaks.

Football Leaks: Laudrup-schandaal kost Swansea miljoenen

Laudrup was van medio 2012 tot februari 2014 manager van Swansea. De motieven achter zijn ontslag waren in de winter van 2014 zelfs voor de Deense coach onduidelijk, maar nu wordt duidelijk dat Swansea toen al sterke vermoedens had dat Laudrup zijn zaakwaarnemer Bayram Tutumlu steenrijk maakte over de rug van de club.

'De club heeft het idee dat Michael Laudrup geen spelers wilde aantrekken indien Bayram Tutumlu hier niet bij betrokken was. De club heeft een onderzoek ingesteld naar recente transfers, om te kijken of wij de dupe hiervan zijn geworden en in hoeverre Laudrup hier een rol in speelt', valt te lezen in een in februari 2014 verzonden brief van Swansea aan de Britse trainersvakbond LMA.

Het lukte Swansea vervolgens tijdens dat onderzoek niet om harde bewijzen te vinden, waarna het in mei van dat jaar met Laudrup en zijn zaakwaarnemer afspraken maakte over een ontslagvergoeding. Laudrup ontving bijna twee miljoen, Tutumlu vier ton.

Laudrup ontkent tegenover Politiken de aantijgingen dat hij zijn zaakwaarnemer en mogelijk ook zichzelf verrijkt heeft bij Swansea. 'Ik heb nooit geld verdiend aan spelertransfers. Niet bij Swansea en ook niet bij Brøndby, Getafe, Spartak Moskou, Real Mallorca, Lekhwiya en Al Rayyan (zijn huidige club, red.)', aldus de ex-international.

Tutumlu wilde geen commentaar geven. Volgens Football Leaks verdiende hij bijna vierenhalf miljoen euro aan het binnensluizen van spelers waar hij een belang in had, waaronder Chico Flores, Pablo Hernández en José Cañas.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.