Ajax past contracten met 'Doyen-zaakwaarnemer' aan

Reacties

Ajax heeft de contracten met een aan investeringsmaatschappij Doyen gelieerde zaakwaarnemer Matthew Kay aangepast omdat ze in strijd waren met de regelgeving van de FIFA, meldt de Volkskrant. De belangenbehartiger zou door de Amsterdammers zijn gestimuleerd om te voorkomen dat talenten gratis de deur uitlopen.

Ajax past contracten met 'Doyen-zaakwaarnemer' aan

Kay, de zaakwaarnemer van onder meer de jeugdspelers Abdelhak Nouri (foto), Mauro Savastano, Elton Acolatse en de nu aan FC Twente verhuurde Zakaria El Azzouzi, kreeg een percentage van de transfersom aangeboden om te voorkomen dat spelers hun contract uit zouden dienen. De belangenbehartiger moest er dus voor zorgen dat het viertal voor het eind van hun verbintenis zou vertrekken, meldt het dagblad.

De wereldvoetbalbond staat dergelijke afspraken sinds mei 2015 niet meer toe, om te voorkomen dat investeringsmaatschappijen als Doyen invloed uit kunnen oefenen op het beleid van een club of de transferrechten van spelers in bezit krijgen. Als reactie daarop heeft Ajax de contracten met de spelersmakelaar aangepast.

Doyen kwam eerder in opspraak door bepalingen in contracten met FC Twente. De KNVB besloot op basis van de via Football Leaks uitgelekte contractstukken de proflicentie van de Tukkers voorwaardelijk af te nemen. Twente, dat door de afspraken niet in staat was onafhankelijk spelersbeleid te voeren, mag daarnaast de komende drie seizoenen niet deelnemen aan Europees voetbal en moet een boete van ruim 45 duizend euro betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.