Flinke dompers voor Barça na galavoorstelling tegen City

Reacties

Barcelona heeft aan het Champions League-duel met Manchester City (4-0) twee nieuwe blessuregevallen overgehouden. Jordi Alba en Gerard Piqué zijn de komende weken uitgeschakeld en vergroten de defensieve problemen bij de Spaanse kampioen.

Flinke dompers voor Barça na galavoorstelling tegen City

Voor Alba was het treffen met City na tien minuten al afgelopen. De linksback liep in het duel een verrekking in zijn linkerhamstring op en moest zich al vroeg laten vervangen door Lucas Digne. Nog voor rust was het ook al einde wedstrijd voor Piqué. De centrale verdediger was het slachtoffer van een harde tackle van David Silva en hield het nog even vol, maar moest toch nog voor de onderbreking naar de kant.

Barcelona meldt nu op de clubsite dat Piqué zijn rechter enkelbanden heeft verstuikt en drie weken is uitgeschakeld. Alba is twee weken niet inzetbaar voor de Catalanen. Het is vervelend nieuws voor trainer Luis Enrique, die met Sergi Roberto ook zijn eerste keus op de rechtsbackpositie mist. Javier Mascherano speelt de laatste weken op zijn plek.

Meevaller voor de Spaanse trainer is de terugkeer van Samuel Umtiti, die tegen City voor het eerst sinds 17 september weer in actie kwam. Ook Lionel Messi is na zijn liesblessure weer helemaal fit. Naast Alba, Roberto en Piqué zit daarom alleen nog Jasper Cillessen in de ziekenboeg bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.