Fitte Robben in de basis bij Bayern München

Reacties

Bayern München-trainer Pep Guardiola gooit Arjen Robben, die net hersteld is van een spierblessure, direct voor de leeuwen in de strijd om de Super Cup tegen VfL Wolfsburg (aftrap 20.30 uur). Aangezien Robben deze voorbereiding nog niet in actie kwam, lag een basisplek voor de 31-jarige vleugelaanvaller niet voor de hand.

Fitte Robben in de basis bij Bayern München

Robben vormt bij Bayern de voorhoede met aanwinst Douglas Costa en Robert Lewandowski. De Nederlander sloot zich deze week aan bij de groepstraining nadat hij de oefentrip naar China nog had moeten missen. Arturo Vidal begint op de reservebank.

Guardiola nam vrijdag in zijn persconferentie al een voorschot op de basisplaats van Robben. 'Arjen is fit. Op Holger Bastuber, Dante, Jan Kirchhoff, Javi Martínez en Franck Ribéry na is iedereen aan boord.'

Robben speelde voor het laatst voor Bayern toen hij 28 april in de halve finale van het Duitse bekertoernooi tegen Borussia Dortmund een spierscheuring in zijn linkerkuit opliep. In het revalidatieproces van die kwetsuur liep Robben onlangs tegen 'lichte spierproblemen' aan. Inmiddels is hij weer volledig fit.

Dost
Bij opponent VfL Wolfsburg heeft Bas Dost een basisplaats gekregen van coach Dieter Hecking. Ook Kevin De Bruyne is op tijd hersteld van zijn rugblessure en kan starten. Ivan Perisic houdt miljoenenaankoop André Schürrle op de reservebank.

Opstellingen
Bayern München: Neuer; Lahm, Benatia, Boateng, Alaba; Thiago, Alonso; Robben, Müller, Douglas Costa; Lewandowski.
VfL Wolfsburg: Casteels; Vieirinha, Naldo, Klose, Rodriguez; Guilavogui, Arnold; Caligiuri, De Bruyne, Perisic; Dost.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.