Finnbogason ontloopt straf na armgebaar bij derby

Reacties

SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason krijgt geen straf voor het armgebaar dat hij afgelopen zondag maakte voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen streekgenoot SC Cambuur.

Finnbogason ontloopt straf na armgebaar bij derby

De aanklager betaald voetbal heeft de kwestie onderzocht en ziet geen aanleiding om de topscorer van de Eredivisie (negentien goals) een straf op te leggen. Dat meldt Heerenveen op de eigen website.

Tijdens de warming-up voor de Friese derby maakte Finnbogason een beledigend armgebaar naar het publiek van de thuisclub. Dat incident werd vastgelegd door een aanwezige cameraploeg, waardoor de IJslandse spits moest vrezen voor een straf.

Finnbogason, die in de slotfase van het met 3-1 verloren duel de enige treffer van Heerenveen maakte, is met negentien doelpunten topscorer van de Eredivisie, bijna de helft van de totale doelpuntenproductie van Heerenveen. Dat hij gevrijwaard blijft van een schorsing is daarom een forse meevaller voor de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

Ook NAC Breda-spits Rydell Poepon hoeft niet te vrezen voor een schorsing. De aanklager heeft besloten geen officieel onderzoek in te stellen naar zijn vermeende slaande beweging in het duel met PEC Zwolle van zaterdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.