Finalisten domineren sterrenteam UEFA, Opta kiest Zoet

Reacties

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft maandag het Champions League-team van het seizoen bekendgemaakt. Daarin was geen waardering voor de prestaties van achtstefinalist PSV, maar wel bij statistiekenbureau Opta.

Finalisten domineren sterrenteam UEFA, Opta kiest Zoet

De UEFA presenteerde maandagmiddag een selectie van achttien spelers, waarvoor zowel Atlético als Real Madrid zes spelers levert. Namens CL-winnaar Real kregen Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Luka Modric, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo een uitverkiezing. Verliezend finalist Atlético wordt vertegenwoordigd door Jan Oblak, Diego Godín, Juanfran, Gabi, Koke en Antoine Griezmann.

Van de overige zes spelers speelt de helft voor Barcelona. Andrés Iniesta, Lionel Messi en Luis Suárez vormen de afvaardiging van de Catalanen, die in de kwartfinale werden uitgeschakeld door Atlético. De club die in de halve finale onderuit ging tegen de ploeg van trainer Diego Simeone, Bayern München, ziet Manuel Neuer en Robert Lewandowski terug in het Team van het Jaar. Thiago Silva (Paris Saint-Germain) completeert de sterrenploeg.

Bij Opta kwamen ze tot heel andere conclusies. Van de spelers die werden verkozen door de UEFA, kregen alleen Ramos, Kroos, Ronaldo en Messi ook een plek in dat CL-sterrenelftal. PSV-doelman Jeroen Zoet krijgt mede wegens zijn rol als uitblinker in de achtste finale tegen Atlético daarin de voorkeur boven Oblak en Neuer en weet verder David Alaba, Javier Mascherano en Dani Alves voor zich in de defensie. Ook Arturo Vidal, Thiago Alcántara en Neymar staan in het Opta Team of the Season.

UEFA Champions League Squad of the Season

Doel: Jan Oblak (Atlético Madrid), Manuel Neuer (Bayern München).
Verdediging: Diego Godín, Juanfran (Atlético Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Sergio Ramos en Marcelo (Real Madrid).
Middenveld: Gabi, Koke (Atlético Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Toni Kroos en Luka Modric (Real Madrid).
Aanval: Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Luis Suárez, Lionel Messi (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern München), Cristiano Ronaldo en Gareth Bale (Real Madrid).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.