Filosofie Van Gaal slaat eindelijk aan bij spelers United

Reacties

Dat Manchester United pas de laatste weken echt op stoom begint te raken heeft volgens Phil Jones een oorzaak. De Engelse verdediger verklapt in aanloop naar de stadsderby van zondag tegen Manchester City dat hij en zijn ploeggenoten tijd nodig hadden om te wennen aan de filosofie van manager Louis van Gaal.

Filosofie Van Gaal slaat eindelijk aan bij spelers United

Sinds Van Gaal afgelopen zomer neerstreek was de voormalige Oranje-bondscoach lange tijd niet in staat de hooggespannen verwachtingen op Old Trafford waar te maken. De laatste weken loopt het bij The Red Devils echter als een trein. Het voetbal wordt bijna met de week beter, met vijf zeges op rij en de derde plaats als resultaat.

'Iedere speler is zich nu heel goed bewust van de filosofie van de manager en de manier waarop hij zijn teams wil laten spelen', zegt Jones in gesprek met Soccer Saturday. 'Ik denk dat we daarom de laatste tijd zo goed in vorm zijn. Elke speler snapt nu wat zijn rol is in de ploeg. We zijn nu veel stabieler', aldus de 23-jarige international.

Het zorgt ervoor dat de kritische geluiden steeds meer verstommen. 'Veel mensen hadden ons al afgeschreven, maar zelf wisten we welke kwaliteiten we in huis hebben', stelt Jones. Bovendien staan de spelers van United nu weer met plezier op het veld. 'Dat kan je wel afleiden uit de recente resultaten. Alles is nu weer een routine geworden, daar houden spelers van.'

United kan de uitstekende vorm zondag om 17.00 uur bevestigen door voor het eerst in vier confrontaties weer eens te winnen van City. Het verschil tussen beide teams bedraagt slechts één punt in het voordeel van de Mancunians.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.