Pellegrini niet onder de indruk van Van Gaal

Reacties

Manchester City reist zondag af naar Old Trafford in de wetenschap dat het de laatste drie uitduels in de Premier League stuk voor stuk verloor. Dat het in uitstekende vorm verkerende Manchester United daarvan profiteerde en zijn stadgenoot inmiddels is gepasseerd op de ranglijst vindt manager Manuel Pellegrini geen verrassing.

Pellegrini niet onder de indruk van Van Gaal

Terwijl City drie van de laatste vijf competitieduels verloor, won United al vijf keer op rij. Bovendien begint de ploeg van Louis van Gaal eindelijk goed te voetballen. 'Ik ben niet onder de indruk', zei Pellegrini vrijdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Manchester Derby, 'omdat de teams van Louis van Gaal altijd aanvallende ploegen zijn die om de prijzen spelen.'

Pellegrini vindt het veel opmerkelijker dat het zo lang duurde voordat Van Gaal United aan de praat kreeg. 'United heeft deze zomer veel goede spelers gekocht - Di María, Herrera, Falcao, Mata al een seizoen eerder – en Blind. Het is daarom geen verrassing dat ze het nu zo goed doen. Het is eerder vreemd dat dat eerder nog niet het geval was', aldus de Chileense oefenmeester.

In de Manchester-derby staat directe kwalificatie voor de Champions League op het spel voor beide ploegen. En dat terwijl City lange tijd nog als belangrijkste uitdager van titelfavoriet Chelsea gold. Inmiddels staan The Citizens echter vierde, met negen punten minder dan Chelsea en één dan United. Opsteker voor de titelhouder is dan wel weer dat het de laatste vier onderlinge duels met United stuk voor stuk won.

Kompany
In de jacht op de eerste uitzege sinds 11 februari (4-1 bij Stoke City) kan City in ieder geval niet beschikken over de aanvallers Wilfried Bony (enkel- en knieblessure) en Stevan Jovetic (spier). Ook het meespelen van Vincent Kompany is onzeker. De Belgische verdediger en aanvoerder heeft deze week niet goed kunnen trainen. Zaterdag ondergaat hij de laatste test.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.