FIFPro: 'Geen vertrouwen in hervorming door FIFA'

Reacties

Naar aanleiding van de schorsing voor onder anderen Sepp Blatter concludeert de FIFPro dat de FIFA niet in staat is zelf orde op zaken te stellen. De internationale spelersvakbond schuift spelers en clubs naar voren voor de noodzakelijke hervorming.

FIFPro: 'Geen vertrouwen in hervorming door FIFA'

De internationale spelersvakbond is teleurgesteld dat de ethische commissie enkele hooggeplaatste FIFA-bestuurders heeft geschorst, terwijl het voetbal 'van de ene crisis in de andere overgaat'.

De noodzakelijk geachte hervorming van de wereldvoetbalbond moet in andere handen komen. 'Er komt een patroon naar voren waardoor de FIFPro nauwelijks of geen vertrouwen meer heeft in een hervorming van de FIFA van binnenuit', aldus de spelersvakbond.

De gebeurtenissen zorgen ook voor groeiende twijfels bij de FIFPro over de voorgenomen verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter op 26 februari. De spelersvakbond acht elke vorm van hervorming door de FIFA zelf getuigen van een gebrek aan geloofwaardigheid. Daarom wordt gepleit dat spelers en clubs de handen ineen moeten slaan voor een grote schoonmaak bij de wereldvoetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.