FIFA zit met peperduur project Blatter in zijn maag

Reacties

Het FIFA-museum dreigt nog geen jaar na de opening zijn deuren alweer te moeten sluiten. Het kostbare project van voormalig FIFA-baas Sepp Blatter is verre van rendabel. Medewerkers hebben volgens persbureau AFP daarom te horen gekregen dat de wereldvoetbalbond heeft besloten de tentoonstelling te sluiten.

FIFA zit met peperduur project Blatter in zijn maag

Gianni Infantino knipte in februari nog het lintje door van het FIFA World Football Museum in Zürich, dat in totaal 130 miljoen euro kostte. Sindsdien is de opvolger van de teruggetreden Blatter echter begonnen met kostenbesparingen. In dat kader is de drieduizend vierkante meter grote kolos over de historie van het mondiale voetbal een doorn in het oog van de Zwitser. Gerekend over 2016 bedraagt het geschatte verlies 28 miljoen euro.

Officieel is een werkgroep onder leiding van oud-topvoetballer Zvonimir Boban bezig om een nieuw verdienmodel te ontwerpen voor het museum en worden daarover in januari voorstellen gedaan aan de FIFA Council, maar naar verluidt is het personeel al op de hoogte gebracht van de sluiting. Daarmee zou weer een nieuw aandenken aan de voor velen zo vervloekte ambtstermijn van Blatter worden uitgewist.

De FIFA zegt in een officiële reactie dat het nog in gesprek is met de stad Zürich en het personeel, maar duidelijk is dat het project van Blatter niet strookt met de zogeheten nieuwe koers van Infantino. Vorige maand stapte directeur Stefan Jost al op wegens onenigheid over de plannen met het museum, dat acht maanden na de opening gemiddeld slechts elfduizend bezoekers per maand (veel minder dan gehoopt) trekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.