De Jong geeft PSV-fans gelijk, Real wilde Guardiola

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Jong geeft PSV-fans gelijk, Real wilde Guardiola

'Nu hebben onze supporters groot gelijk. Het was gewoon ondermaats.'Luuk de Jong begrijpt deze keer dat supporters van PSV de ploeg uitfloten na de bekernederlaag tegen Sparta Rotterdam (3-1), maar ontkent dat hij een wegwerpgebaar maakte naar de fans. Toen PSV in de competitie met 1-0 won van de Rotterdammers noemde de spits de morrende toeschouwers nog 'geen echte supporters'. 'Mensen mogen van mij kritiek hebben en ik heb daar totaal geen problemen mee. Niet goed is niet goed', zegt de spits in het AD.

Pep Guardiola had dit seizoen zomaar bij Real Madrid aan het roer kunnen staan. Biograaf Marti Perarnau zegt dat de trainer na zijn periode bij Bayern München had kunnen terugkeren in Spanje. 'Er was een toenaderingspoging van een vertegenwoordiger van Real Madrid, maar Guardiola heeft direct laten weten dat hij na zijn derde seizoen bij Bayern München bij Manchester City aan de slag zou gaan.'

Real Sociedad heeft de dakloze Ruben een contract voor twee maanden gegeven. Niet als speler, maar als terreinbeheerder. De man sliep de afgelopen maanden in de buurt van het stadion, maar heeft nu een woning gekregen van de club. 'Ik begon te denken dat er geen goede mensen meer zijn. Na zo veel tegenslagen begin je de hoop te verliezen', zegt hij tegen het televisieprogramma Los Lunes al Gol.

Roman Weidenfeller is bij Borussia Dortmund uit de basis gekeept door Roman Bürki, maar kroonde zich woensdag tot held toen hij in het toernooi om de DFB-Pokal tegen Union Berlin twee strafschoppen keerde. Kort daarvoor ging de doelman even naar binnen voor een plaspauze. Soms is de nood hoog. 'Het was belangrijk dat ik rust uitstraalde voor het team', reageerde Weidenfeller na afloop.

• Dat Bastian Schweinsteiger niet meer in de plannen van Manchester United-manager José Mourinho voorkomt, wordt nogmaals bevestigd door de teamfoto. De Duitse middenvelder ontbreekt.

'Suárez is de beste spits in de wereld.'
Diego Godín is lovend over zijn landgenoot Luis Suárez. De verdediger is in dienst van Atlético Madrid concurrent van Barcelona-aanvaller Suárez, maar vindt hem toch beter dan bijvoorbeeld teamgenoot Antoine Griezmann. 'Het is erg moeilijk om hem te dekken', zegt Godín tegen ESPN.

• De wereldvoetbalbond FIFA heeft afscheid genomen van directeur Stefan Jost van het gloednieuwe voetbalmuseum in Zürich. De bond spreekt over een verschil van inzicht, maar naar verluidt zijn vooral de tegenvallende bezoekersaantallen de reden voor het vertrek van Jost. Het museum kostte zo'n 130 miljoen euro en was het kindje van Sepp Blatter.

'Hij is onze dilly ding, dilly dong.'
• Leicester City-manager Claudio Ranieri vergelijkt zijn aanvaller Shinji Okazaki met een bel. De Japanner scoorde zaterdag in de wedstrijd tegen Crystal Palace voor het eerst dit seizoen. 'Hij is een harde werker en belangrijk voor het team', tekent ITV op uit de mond van Ranieri. 'Hij maakt de spelers wakker, hij heeft een bel.'

• Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV is erg blij met de steun van de supporters in de afgelopen week. 'We krijgen rapporten van de UEFA na wedstrijden en daarin staan de PSV-fans als uitstekend omschreven', zegt Gerbands op de clubsite. 'Ze hebben hun ploeg door dik en dun gesteund. Ook al kwamen we op achterstand, ze bleven de ploeg steunen. Manuel Neuer is toch wel wat gewend, maar hij riep tegen Arjen Robben: "Het is ongelooflijk als je ziet hoe ze met jou omgaan en hun ploeg zijn blijven steunen."'

'Hij heeft het enthousiasme bij Liverpool weer teruggebracht.'
Sir Alex Ferguson looft Liverpool-manager Jürgen Klopp in het Duitse voetbaltijdschrift Kicker. 'Je kan zien dat je rekening moet houden met Liverpool. Klopp is erg toegewijd, hij is een sterke persoonlijkheid. Dat is cruciaal als je bij een grote club zit.'

• Graziano Pellè weet nog altijd van wanten, zo bewees hij woensdag in de Chinese Super League. Middels een fraai doelpunt zette hij Shandong Luneng op een 1-0 voorsprong tegen Chongqing Lifan. Het duel zou in 1-1 eindigen.

• Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat Robin van Persie zijn honderdste interland afwerkte. Deze week kreeg de 33-jarige Rotterdammer een mooi pakketje van een koerier.

• Tinder krijgt ongetwijfeld flinke concurrentie van 'Hola Dating', een door Victor Valdés gelanceerde datingapp.  Op 34-jarige leeftijd is de keeper van Middlesbrough dus al bezig met een leven na het voetbal.

• Borussia Dortmund plaatste zich woensdagavond tegen Union Berlin pas na een gewonnen strafschoppenserie voor de achtste finale in de strijd om de Duitse beker. Misschien piekten de spelers wel te vroeg. Felix Passlack was tijdens de warming-up in elk geval op dreef door hoog te houden met kauwgom.

• De spelers van Internazionale weten elkaar blindelings te vinden, zo bleek ook woensdag tijdens het Serie A-treffen tegen Torino (2-1 winst).

'Wat hij deed, was niet normaal. Ik ben zo blij voor hem. Zijn doelpunt belandt in de geschiedenisboeken. Het was mooier dan het doelpunt dat ik maakte in de Champions League-finale van 2002 tegen Bayer Leverkusen.'
• Real Madrid-coach Zinedine Zidane prees na de 1-7 triomf tegen Cultural Leonesa in de strijd om de Copa del Rey het doelpunt van Nacho. Tegen Leverkusen trof de Fransman zelf heerlijk doel met een fabelachtige volley.

• Scheidsrechter Mike Dean floot woensdagavond een anonieme wedstrijd bij Manchester United - Manchester City. De arbiter viel voor de aftrap van het League Cup-duel wél op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.