FIFA schorst voormalig vicepreses Temarii voor acht jaar

Reacties

De ethische commissie van de FIFA heeft Reynald Temarii, directeur van de voetbalbond van Tahiti, voor acht jaar geschorst. Temarii (op de foto met Sepp Blatter) mag zich gedurende die periode niet met voetbalgerelateerde zaken bemoeien, omdat hij een flink bedrag heeft ontvangen van Mohamed Bin Hammam.

FIFA schorst voormalig vicepreses Temarii voor acht jaar

In januari 2011 kreeg Temarii 300 duizend euro van Bin Hammam, die toen nog lid was van het uitvoerend comité van de FIFA en voorzitter van de Aziatische voetbalbond (AFC), om de onkosten te dekken van het beroep dat Temarii had aangetekend tegen zijn eerdere schorsing van november 2010. Temarii en Bin Hammam kwamen kort daarna bij elkaar in Kuala Lumpur om de transactie te bespreken.

Temarii - vanaf 2002 lid van het uitvoerend comité, sinds 2007 vicevoorzitter van de FIFA en vanaf 2004 tot zijn schorsing in 2010 voorzitter van de Oceanische voetbalbond (OFC) - werd vijf jaar terug gestraft omdat hij een rol had in de poging tot omkoping bij de toewijzing van de WK's 2018 en 2022 aan Rusland en Qatar. Bin Hammam voerde daarbij de regie en werd in 2011 daarom al levenslang geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.