Corruptieverhaal aanwijzing WK 2018 krijgt vervolg

In navolging van de Nigeriaan Amos Adamu en de Tahitiaan Reynald Temarii zijn er nog drie leden van het uitvoerend FIFA-comité die smeergeld hebben aangenomen. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung maandag.

Corruptieverhaal aanwijzing WK 2018 krijgt vervolg

De Duitse krant noemt de namen van drie corrupte leden die bereid zouden zijn tegen betaling hun stem voor de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 te verkopen. Het betreft de Braziliaan Ricardo Teixeira, Nicolas Leoz uit Paraguay en de Kameroener Issa Hayatou.

De openbaringen komen vlak voor een documentaire die maandagavond op de BBC uitgezonden gaat worden en opnieuw de corruptie binnen de FIFA aan de kaak stelt. De Duitse krant zegt over hetzelfde bronnenmateriaal te beschikken als de BBC.

Het desbetreffende FIFA-comité beslist donderdag (2 december) over de toewijzing van de twee WK's. Onlangs werden Adamuy en Temarii geschorst omdat ze bereid waren, tegen forse betaling, hun stem te verkopen.

Overigens zijn de beschuldingen aan het adres van Hayatou gevoelig. De Kameroener is een van de belangrijkste officials en is voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond (CAF).

Nederland en België vormen samen een van de vier kandidaten die nog in de race zijn voor het WK van 2018. Rusland, Spanje/Portugal en Engeland zijn de andere gegadigden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen