FIFA richt pijlen volledig op Juventus in onderzoek naar transfer Pogba

Reacties

De FIFA richt zich bij het onderzoek naar de recordtransfer van Paul Pogba alleen nog op Juventus. Manchester United gaat vrijuit, zo laat een woordvoerder van de wereldvoetbalbond dinsdag weten aan ESPN.

FIFA richt pijlen volledig op Juventus in onderzoek naar transfer Pogba

De FIFA maakte in mei bekend bezig te zijn met een onderzoek naar de transfer van Pogba, die vorige zomer Juventus verruilde voor Manchester United. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou volgens Football Leaks 49 miljoen euro hebben verdiend aan de transfersom van in totaal 105 miljoen euro, dat nog steeds geldt als een recordbedrag.

De FIFA kon gedurende het onderzoek geen belastende informatie vinden over United, maar de wereldvoetbalbond gaat Juventus wel vervolgen. Mogelijk gaat de overeenkomst van De Oude Dame met Raiola tegen de regels rondom Third Party Ownerships (TPO) in. Dat zijn financieringsconstructies waarbij wordt afgesproken dat aan een derde partij een bepaald percentage van een vergoeding wordt toegekend.

Pogba won in zijn eerste seizoen bij Manchester United de Europa League, de League Cup en het Community Shield. De Franse middenvelder speelde afgelopen seizoen in totaal 51 officiële wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.