FIFA heft schorsing Messi bij nationale ploeg op

Reacties

Lionel Messi is per direct weer beschikbaar voor de nationale ploeg van Argentinië. De beroepscommissie van de FIFA heeft de schorsing van vier wedstrijden die de aanvaller opgelegd kreeg geseponeerd.

FIFA heft schorsing Messi bij nationale ploeg op

Op 28 maart besloot de tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond Messi nog voor vier wedstrijden te schorsen vanwege een scheldpartij tegen de assistent-scheidsrechter tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili. De Argentijnse bond ging in beroep tegen die straf en dat bleek vrijdag een verstandige beslissing.

De beroepscommissie van de FIFA oordeelt namelijk dat er onvoldoende bewijs is om Messi te schorsen. De commssie noemde het gedrag van de sterspeler van de Argentijnen weliswaar 'laakbaar', maar gaat niet over tot een straf. De vier duels schorsing komen zodoende te vervallen, net als de boete van tienduizend Zwitserse Frank (ruim negenduizend euro).

Opmerkelijk genoeg miste Messi reeds het kwalificatieduel met Bolivia door de schorsing, die nu dus is opgeheven. Door de beslissing van de beroepscommissie is de Barcelona-aanvaller wel beschikbaar tegen Uruguay (augustus), Bolivia (september) en Peru (oktober).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.