FIFA hakt knoop door en verschuift WK 2022 naar winter

Reacties

De FIFA heeft definitief besloten dat het WK van 2022 in Qatar in de winter zal plaatsvinden. Die beslissing hing al een tijdje in de lucht en werd woensdag officeel gemaakt door secretaris generaal Jerome Valcke.

FIFA hakt knoop door en verschuift WK 2022 naar winter

'Het WK zal plaats hebben in de periode tussen 15 november en 15 januari', liet Valcke (foto) optekenen. Daarmee breekt de FIFA met het gebruik dat het WK in de maanden juni en juni plaatsvindt. Of het toernooi in Qatar in de winter vóór of na de zomer van 2022 wordt georganiseerd, is nog niet bekend.

'Tussen november en januari zijn de temperaturen in Qatar het meest geschikt', vervolgt Valcke, de rechterhand van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. 'Het is dan in Qatar rond de 25 graden, vergelijkbaar met een warm voorjaar naar Europese begrippen. Dat zijn perfecte omstandigheden om te voetballen.'

Na de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar barstte flinke kritiek los op de FIFA, dat toen voornemens was het toernooi in de zomer te laten plaatsvinden. Deskundigen en prominenten uit de voetbalwereld kraakten die intentie van de wereldvoetbalbond, omdat in de zomermaanden de temperatuur in Qatar boven de vijftig graden uit kan komen.

Ontkend
Curieus genoeg sprak Jim Boyce, vice-president van de FIFA, de woorden van Valcke even later alweer tegen. De FIFA liet in een verklaring weten zich bij Boyce aan te sluiten en dat de beslissing zoals gepland eind 2014 valt. Lees hier de opvallende teksten van Boyce.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.