FIFA belooft actie na rapport Amnesty International

Reacties

Om tot betere werkomstandigheden te komen voor de anderhalf miljoen gastarbeiders die betrokken zijn bij de bouw van stadions in Qatar heeft de wereldvoetbalbond FIFA beloofd zich opnieuw in te spannen.

FIFA belooft actie na rapport Amnesty International

'De FIFA zal net als vakbonden en mensenrechtenorganisaties nogmaals bij de Qatarese autoriteiten aandringen op hervormingen', luidt het statement van de FIFA. 'Maar veranderingen zijn slechts mogelijk door gezamenlijke inspanningen van alle betrokken partijen, inclusief internationale ondernemingen en regeringen.' De internationale vakbond ITUC waarschuwde dat er - als er niets verandert - vierduizend gastarbeiders overlijden vóór de start van het WK in 2022.

Amnesty International luidde daarom de noodklok. 'Als er niet snel actie wordt ondernomen kunnen de beloften die vorig jaar zijn gedaan slechts worden gezien als een pr-stunt om er zeker van te zijn dat het WK Qatar niet wordt afgenomen', aldus onderzoeker Mustafa Qadri. 'In de praktijk is er geen vooruitgang geboekt. Arbeiders kunnen zonder toestemming het land niet verlaten, hebben te maken met onmenselijke woonsituaties en ongezonde werkomstandigheden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.