Feyenoord-opponent Sevilla wint, maar imponeert niet

In aanloop naar het eerste groepsduel in de Europa League werkte Sevilla zondagavond nog een competitiewedstrijd af. In een weinig verheffend duel werd Getafe nipt met 2-0 verslagen, dankzij doelpunten van Carlos Bacca (foto, boven) en Aleix Vidal.

In een weinig zinderend duel, waarin het voetballend vermogen van beide elftallen niet echt tot wasdom kwam, wist Sevilla toch nog tot scoren te komen. De thuisploeg had daar kort voor rust wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig.

De leidsman floot voor een penalty nadat Grzegorz Krychowiak in het gezicht werd gestompt door de Getafe-goalie Vicente Guaita. Het voorval ontging de camera's, maar arbiter Álvarez Izquierdo wees resoluut naar de stip. De Colombiaanse spits Carlos Bacca nam plaats achter de bal en schoot in de linkerhoek raak, terwijl de veroorzaker van de strafschop al in de andere hoek lag.

Inspiratieloos
Het doelpunt van de oud-speler van Club Brugge bleek het hoogtepunt in een rustig voortkabbelende wedstrijd. Sevilla wilde wel aanvallen maar drong niet echt aan, terwijl Getafe in de tegenaanvallen inspiratieloos en vooral onnauwkeurig bleek. Daardoor speelde het spel zich vooral af buiten de kalklijnen die het zestienmetergebied omlijnen. Dat Aleix Vidal vijf minuten voor het laatste fluitsignaal aan het einde stond van een tegenaanval en de 2-0 binnen tikte, was enkel nog interessant voor de statistici.

Donderdagavond staat het eerste groepsduel in de Europa League op het programma. Feyenoord is daarin de tegenstander. De Rotterdammers kenden evenmin een goede generale voor de wedstrijd in Spanje. In de eigen Kuip ging de ploeg van Fred Rutten zaterdagavond met 1-2 onderuit tegen promovendus Willem II.