VI Live: blik terug op een zondag vol doelpunten

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live is nu gesloten. Blik hieronder terug op een zondag vol spektakel!

22.38 uur: AC MILAN WINT KNOTSGEK DUEL
Twee rode kaarten en negen doelpunten: dan is het legaal om de term 'knotsgek duel' weer eens te gebruiken. AC Milan trekt aan het langste eind in de competitiewedstrijd tegen Parma en neemt de drie punten mee terug naar Milaan: 4-5.

22.31 uur: SPANNING VOLLEDIG TERUG DOOR EIGEN DOELPUNT
Mattia De Sciglio brengt Parma terug in de wedstrijd met een eigen doelpunt. De linksback van AC Milan wil zijn doelman Diego López inspelen, maar mikt net naast de goalie. Die mist de bal, waardoor de terugspeelpass in het doel van de Milanezen terecht komt: 4-5 met nog zes minuten blessuretijd te gaan!

22.22 uur: MENEZ MET EEN HAKBAL, TWEEDE RODE KAART
Een kleine tien minuten voor tijd maakt Jérémy Ménez op geweldige wijze de 3-5. Hij omspeelt de doelman van Parma en werkt de bal uiteindelijk op een magnifieke wijze binnen met zijn hak (via de link bewegende beelden van het doelpunt). Op dat moment stond de thuisploeg ook al, net als AC Milan, met tien man. Felipe werd net als Daniele Bonera met een rode kaart naar de kant gestuurd.

22:15 uur: DOELPUNT NUMMER ZEVEN
Het blijft doelpunten regenen in Parma! Alessandro Lucarelli kopt de 3-4 tegen de touwen.

22.10 uur: GEWELDIGE GOAL DE JONG
Wat een doelpunt van Nigel de Jong! Hij verovert de bal op eigen helft, stoomt op naar het vijandige doelgebied en rondt af!

22.00 uur: RODE KAART VOOR MILAN
Aanvoerder Daniele Bonera staat op de rand van het strafschopgebied in de baan van het schot van een Parma-aanvaller, maar het schot treft zijn hand. De leidsman fluit voor een vrije trap en toont de Italiaan zijn tweede gele kaart van de avond, dus rood. Daardoor blijkt de 2-3 voorsprong nu, met nog een half uur te spelen, ineens penibel voor het tiental van AC Milan.

21.53 uur: SPANNING TERUG
Het blijft spannend in Parma. Felipe tekent voor de 2-3 van dichtbij!

21.30 uur: EN DAT IS DRIE
AC Milan staat nu met 1-3 voor bij Parma. Jéremy Ménez benut een strafschop die hij zelf verdiende, na een overtreding van Alessandro Lucarelli. Direct daarna klinkt het rustsignaal.

21.22 uur: HONDA SLAAT TERUG
De doelpunten blijven vallen in Stadio Ennio Tardini. Het is nu 1-2 voor AC Milan na een goal van Keisuke Honda. Het is zijn tweede van het seizoen.

LANDGENOTEN: Het Panathinaikos van trainer Yannis Anastasiou is zondagavond onderuit gegaan bij Kalloni Lekanopedio. Met Ouasim Bouy (in de rust gewisseld) en David Mendes da Silva in de basiself kon de ploeg – opponent van PSV in de groepsfase van de Europa League - een 1-0 nederlaag niet voorkomen.

21.12 uur: GELIJKMAKER CASSANO
En daar is het antwoord van Parma! 1-1! Uitgerekend Antonio Cassano, ex-speler van Milan en hartstochtelijk fan van Internazionale, kopt raak na een voorzet vanaf links.

21.10 uur: GOAL MILAN
AC Milan buit zijn overwicht tegen Parma in de 25ste minuut uit. Debutant Giacomo Bonaventura verschalkt Antonio Mirante met een tegendraads schot na een prachtige lichaamsschijnbeweging. 0-1!

LANDGENOTEN: Dirk Kuijt kwam met Fenerbahçe zondagavond niet tot winnen. Op bezoek bij Trabzonspor moest de topclub uit Istanbul zich tevreden stellen met een punt: 0-0. Door het resultaat heeft Fenerbahçe, net als Galatasaray, vier punten na twee duels.

20.52 uur: GOEDE GENERALE SEVILLA
Sevilla heeft zijn laatste competitieduel voor het treffen in de Europa League met Feyenoord winnend afgesloten. Getafe werd in Sánchez Pizjuan met 2-0 verslagen door doelpunten van Carlos Bacca en Aleix Vidal.

20.45 uur: AFTRAP PARMA – AC MILAN
AC Milan kan zich door middel van een zege naast Juventus en AS Roma aan kop van de Serie A nestelen. Nigel de Jong staat in de basis, maar Marco van Ginkel zit op de bank. Fernando Torres ontbreekt vanwege een blessure in de wedstrijdselectie.
De opstellingen
Parma: Mirante; Ristovski, Felipe, Lucarelli, De Ceglie; Acquah, Lodi, Jorquera; Belfodil, Cassano, Ghezzal.
AC Milan: Diego López; Abate, Alex, Bonera, De Sciglio; Poli, De Jong, Muntari; Honda, Ménez, Bonaventura

LANDGENOTEN: Bruno Martins Indi is er met FC Porto niet in geslaagd te winnen bij Vitória Guimarães. Titelkandidaat Porto bleef steken op 1-1. Via een strafschop van Jackson Martinez kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong, maar ook de thuisploeg benutte een penalty via Bernard Mensah. Martins Indi speelde de volledige wedstrijd in het centrum van de defensie. Door het gelijkspel is Porto nu samen met Rio Ave, Benfica en Vitória Guimarães koploper in Portugal met tien punten uit vier duels.

19.20 uur: HAMBURGER SV VERLIEST WEER
Hamburger SV gaat met 2-0 onderuit bij Hannover 96. Het betekent dat de club van de geblesseerde Rafael van der Vaart na drie duels nog puntloos is. Sterker: HSV maakte nog niet eens een doelpunt. Daarmee bereikt de club een historisch dieptepunt, want dat gebeurde nog niet eerder.

19.00 uur: AFTRAP SEVILLA - GETAFE
Sevilla is begonnen aan de generale repetitie voor het Europa League-duel met Feyenoord van komende donderdag. In het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is de competitiewedstrijd tegen Getafe van start gegaan.

18.51 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED - QUEENS PARK RANGERS 4-0
Manchester United weet weer wat winnen is. Op het eigen Old Trafford haalde de ploeg van Louis van Gaal uit tegen Queens Park Rangers. Ángel Di María, Ander Herrera, Wayne Rooney en Juan Mata zorgden er allen met een doelpunt voor dat QPR met 4-0 onderuit ging.

18.47 uur: RUSTSTAND VITÓRIA GUIMARAES - FC PORTO 0-0

LANDGENOTEN: Club Brugge is op bezoek bij Genk niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Ruud Vormer debuteerde aan de zijde van de bezoekers en maakte de negentig minuten vol. Vormers voormalige ploeggenoot Sekou Cissé was verantwoordelijk voor de treffer van Genk.

18.35 uur: EINDSTAND FC DORDRECHT - NAC BREDA 0-1
Kort voor tijd deelt Kingsley Boateng FC Dordrecht de genadeklap uit. Op aangeven van Joeri de Kamps verzorgt hij in de 87ste minuut de enige treffer van de middag. Daarmee boekt NAC Breda de tweede overwinning van het seizoen.

18.27 uur: BOATENG ZET NAC OP VOORSPRONG
Kingsley Boateng zet NAC Breda kort voor het laatste fluitsignaal tegen de verhoudingen in op voorsprong. Joeri de Kamps verovert de bal met een tackle op het middenveld en stuurt de aanvaller direct de diepte in. De geboren Ghanees blijft kalm en omspeelt Dordrecht-goalie Filip Kurto behendig: 0-1.

18.25 uur: FALCAO DEBUTEERT
Louis van Gaal brengt Radamel Falcao in het veld. Dat gaat ten koste van Juan Mata. De Colombiaanse spits neemt centraal in de aanval zijn positie in en vormt een duo met Robin van Persie.

18.15 uur: MATA MAAKT ER 4-0 VAN
Terwijl zomeraankoop Radamel Falcao onder luid gejuich en applaus aan zijn warming-up is begonnen, jaagt Juan Mata na een klein uur spelen de vierde treffer van Manchester United tegen de touwen: 4-0.

18.11 uur: NAC KOMT GOED WEG
Binnen twee minuten komen de bezoekers uit Breda twee keer goed weg. De eerste keer raakt FC Dordrecht uit een vrije trap de lat, niet veel later schuift Joris van Overeem de bal voorbij doelman Jelle ten Rouwelaar. Maar omdat zijn schot snelheid mist, kan de verdediging van NAC Breda een tegendoelpunt nog net op tijd voorkomen.

18.00 uur: AFTRAP VITÓRIA GUIMARAES - FC PORTO
Met Bruno Martins Indi in de basis begint FC Porto aan de vierde competitiewedstrijd. De eerste drie duels werden winnend afgesloten.

17.45 uur: OOK ROONEY SCOORT
Wayne Rooney maakt er vlak voor rust ook nog 3-0 van. De aanvoerder van The Red Devils krijgt de bal aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied, controleert een keer en schiet dan verrassend raak in de korte hoek.

17.35 uur: HERRERA VERDUBBELT DE SCORE
Op aangeven van captain Wayne Rooney verdubbelt middenvelder Ander Herrera de score voor Manchester United. De zomeraankoop van Louis van Gaal schuift de bal beheerst in de linkerhoek: 2-0.

17.29 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT - NAC BREDA 0-0
Beide ploegen houden elkaar in de eerste 45 minuten in evenwicht en komen nog niet tot scoren aan de Krommedijk.

17.23 uur: DI MARÍA KRULT BAL IN DOEL
Ángel Di María zet Manchester United na 24 minuten spelen op een terechte voorsprong. Zijn vrije trap van een kleine dertig meter afstand zeilt in een keer in het doel. De Argentijn krult de bal voor, maar niemand toucheert de voorzet nog, waardoor de 1-0 op zijn naam komt te staan.

17.16 uur: UNITED HEEFT BETERE VAN HET SPEL
In de zoektocht naar de eerste overwinning in het huidige Premier League-seizoen gaat Manchester United voortvarend van start. De ploeg van Louis van Gaal heeft het meeste balbezit en daarbij het betere van het spel, maar weet nog geen grote kansen te creëren. Robin van Persie helpt hoogstpersoonlijk de eerste mogelijkheid om zeep als hij de bal voor de voeten van ploeggenoot Ander Herrera, die net uit wil halen, wegplukt.

17.15 uur: EINDSTAND EINTRACHT FRANKFURT – AUGSBURG 0-1
Paul Verhaegh wint op bezoek bij Eintracht Frankfurt nipt met 0-1. De aanvoerder van Augsburg stond de gehele wedstrijd in het veld, evenals een andere ex-Vitesse-speler: Lucas Piazon. De twintigjarige Chelsea-huurling mocht van trainer Thomas Schaaf de negentig minuten vol maken bij de thuisploeg.

17.00 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED - QUEENS PARK RANGERS
Daley Blind en Robin van Persie gaan voor Manchester United op jacht naar de eerste overwinning van het nog prille seizoen. De ploeg van manager Louis van Gaal neemt het in eigen huis op tegen Queens Park Rangers, waar Leroy Fer in de basis start.

De opstellingen:
Manchester United: De Gea; Evans, Rojo, Blackett, Rafael; Herrera, Di Maria, Blind Mata; Rooney, Van Persie.
Queens Park Rangers: Green; Isla, Caulker, Ferdinand, Hill; Sandro, Fer, Kranjcar, Philiips, Hoilett; Austin

16.58 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Cagliari - Atalanta 1-2
Fiorentina - Genoa 0-0
Internazionale - Sassuolo 7-0
Lazio - Cesena 3-0
Napoli - Chievo 0-1

Lazio boekte in eigen huis een degelijke 3-0 overwinning. Edson Braafheid en Stefan de Vrij speelden beiden de gehele wedstrijd. Internazionale rolde Sassuolo, dat vanaf de zestigste minuut met tien man speelde, op en won met 7-0. Mauro Icardi was de grote man met drie doelpunten. Jonathan de Guzman kon als invaller niet voorkomen dat Napoli onderuit ging tegen Chievo: 0-1.

16.45 uur: AFTRAP FC DORDRECHT - NAC BREDA

16.25 uur: EINDSTAND FC VOLENDAM - FC DEN BOSCH 2-2
Hoewel FC Volendam bij rust tegen een 0-2 achterstand aan keek, dankzij doelpunten van Erik Quekel en Edoardo Ceria, wist de ploeg van trainer Hans de Koning toch nog een puntje over te houden aan het duel met FC Den Bosch. Sofain Akouili verzorgde kort na rust de aansluitingstreffer, waarna Ludcinio Marengo in extremis de gelijkmaker produceerde. De Volendammers hadden op dat moment nog maar tien man op het veld staan. Gijs Luirink kreeg een rode kaart in de 89ste minuut.

LANDGENOTEN: Een doelpunt van John Verhoek is niet voldoende gebleken voor FC Sankt Pauli om thuis een goed resultaat te behalen tegen 1860 München. Na een half uur maakte de Nederlandse spits de gelijkmaker, maar Yannick Stark hielp de bezoekers, die onder leiding staan van coach Ricardo Moniz, uiteindelijk aan een 2-1 zege.

16.19 uur: EINDSTAND VITESSE - EXCELSIOR 3-1
Vitesse heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. In de voorgaande vier competitieduels kreeg de ploeg van trainer Peter Bosz wel de complimenten voor het goede spel, maar kon het de wedstrijden niet winnend afsluiten. Door een hattrick van Abiola Dauda winnen de Arnhemmers de vijfde competitiewedstrijd wel. Jeff Stans deed wat terug vanaf de strafschopstip: 3-1.

16.18 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - FC GRONINGEN 3-0
De Friezen trekken aan het langste einde in de Noordelijke derby met FC Groningen. Door doelpunten van Albert Rusnak, Bartholomew Ogbeche en Sander van de Streek houdt de ploeg van Henk de Jong de drie punten in eigen huis.

16.13 uur: STANS DOET WAT TERUG
Vanaf de strafschopstip doet Jeff Stans wat terug voor Excelsior. De middenvelder maakt een kleine vijf minuten voor tijd de 3-1.

16.05 uur: VAN DE STREEK MAAKT 3-0
Nog geen vijf minuten staat hij in het veld, maar Sander van de Streek heeft het net al gevonden. Een gouden wissel van SC Cambuur-trainer Henk de Jong.

16.00 uur: OGBECHE BESLIST DE WEDSTRIJD
Met een schitterend schot van afstand maakt Bartholomew Ogbeche er 2-0 van. Kan FC Groningen met tien man nog terugkomen tegen SC Cambuur?

16.00 uur: OPSTELLINGEN FC DORDRECHT - NAC BREDA
FC Dordrecht en NAC Breda gaan zondagmiddag op jacht naar hun tweede competitiezege van het seizoen. Om 16.45 uur start de wedstrijd aan de Krommedijk.

FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Ojo, Gosens, Van Overeem; Korte, Lieder, Ten Voorde.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Drost, Damcevski, Amieux, Ssewankambo; De Kamps, Matic, Falkenburg; Tighadouini, Perica, Boateng.

15.54 uur RUSTSTANDEN SERIE A
Cagliari - Atalanta 0-1
Internazionale - Sassuolo 4-0
Lazio - Cesena 1-0
Napoli - Chievo 0-0

Edson Braafheid verzorgde de assist voor het doelpunt van Antonio Candreva, waardoor Lazio halverwege leidt tegen Cesena. Ook Stefan de Vrij speelt mee bij de Romeinen. Jonathan de Guzman zag vanaf de bank Gonzalo Higuaín een strafschop missen tegen Chievo. Internazionale heeft bij rust al vier keer gescoord tegen Sassuolo, dat vorig seizoen met 7-0 verloor bij de Nerazzurri.

15.51 uur: HATTRICK DAUDA
De zege lijkt Vitesse niet meer te kunnen ontgaan. Uit een corner maakt Abiola Dauda zijn derde doelpunt van de middag.

15.47 uur: LINDGREN ROOD
Vijf minuten na zijn eerste gele kaart, gaat Rasmus Lindgren opnieuw op de bon bij scheidsrechter Björn Kuipers. Hij kan dus vertrekken.

15.46 uur: DAUDA DOET HET OPNIEUW
Vitesse lijkt voor het eerst sinds 8 maart weer eens te gaan winnen in de Eredivisie. Spits Abiola Dauda scoort namelijk opnieuw, dit keer omdat Excelsior-doelman Alessandro Damen zijn inzet door de benen laat glippen.

15.42 uur: KUIPERS HEEFT HET DRUK
Binnen een minuut deelt scheidsrechter Björn Kuipers vier gele kaarten uit aan Tom Hiariej, Maikel Kieftenbeld, Jarchinio Antonia en Rasmus Lindgren van FC Groningen.

15.37 uur: RUSNÁK OPENT DE SCORE
SC Cambuur komt verdiend op voorsprong tegen FC Groningen. Albert Rusnák schiet na een goede aanname hard in de linkerbenedenhoek.

15.30 uur: AFTRAP EINTRACHT FRANKFURT - FC AUGSBURG
Met aanvoerder Paul Verhaegh in de basis begint FC Augsburg aan het uitduel met Eintracht Frankfurt.

15.21 uur: RUSTSTAND FC VOLENDAM - FC DEN BOSCH 0-2

15.16 uur: RUSTSTAND VITESSE - EXCELSIOR 1-0
Dankzij een rake kopbal van Abiola Dauda leidt Vitesse halverwege tegen Excelsior. Gaan de Arnhemmers hun eerste competitieoverwinning van het seizoen boeken?

15.16 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - FC GRONINGEN 0-0
SC Cambuur en FC Groningen komen in een vermakelijke eerste helft niet tot scoren. Vooral de thuisclub mist een paar uitstekende kansen.

15.11 uur: DAUDA BETAALT VERTROUWEN TERUG
Bij zijn eerste basisplaats slaat spits Abiola Dauda direct toe. Hij kopt raak uit een corner en brengt Vitesse aan de leiding.

15.00 uur AFTRAP SERIE A
Cagliari - Atalanta
Fiorentina - Genoa
Internazionale - Sassuolo
Lazio - Cesena
Napoli - Chievo

Edson Braafheid en Stefan de Vrij starten in de basis bij Lazio, dat het thuis opneemt tegen Cesena. Jonathan de Guzman begint op de bank bij Napoli.

14.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - FC GRONINGEN
In Leeuwarden zijn SC Cambuur en FC Groningen begonnen aan de wedstrijd.

14.30 uur: AFTRAP VITESSE - EXCELSIOR
In Arnhem zijn Excelsior en Vitesse begonnen aan de wedstrijd.

14.30 uur: AFTRAP FC VOLENDAM - FC DEN BOSCH

14.23 uur: FC UTRECHT EN ADO DEN HAAG DELEN PUNTEN
Het duel tussen FC Utrecht en ADO Den Haag levert geen winnaar op. Beide ploegen komen niet tot scoren en houden een punt over.

13.45 uur: OPSTELLINGEN SC CAMBUUR - FC GRONINGEN
Zonder de geblesseerde Michiel Hemmen begint SC Cambuur om 14.30 uur aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Martijn Barto start in de basis als zijn vervanger.

SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker, Vytas; Bakker, El Makrini, Rusnak; Ogbeche, Barto, De Ridder.
FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Van Nieff; Kieftenbeld, Van der Velden, Hiariej; Chery, Hoesen, Antonia.

13.35 uur: FC UTRECHT - ADO DEN HAAG HERVAT
De tweede helft van het duel tussen FC Utrecht en ADO Den Haag is begonnen.

LANDGENOTEN: Mede dankzij twee doelpunten van Quincy Promes heeft Spartak Moskou thuis met 3-1 van stadgenoot Torpedo Moskou gewonnen. De van FC Twente afkomstige aanvaller maakte de eerste twee doelpunten in de Otkrytie Arena.

13.30 uur: OPSTELLINGEN VITESSE - EXCELSIOR
Jan-Arie van der Heijden heeft zijn basisplaats verloren bij Vitesse. Trainer Peter Bosz kiest centraal in de verdediging voor Arnold Kruiswijk, waardoor Rochi Achenteh als linksback speelt. Spits Abiola Dauda start voor het eerst in de basis.

Vitesse: Velthuizen; Wallace, Kashia, Kruiswijk, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Leerdam; Labyad, Dauda, Oliinyk.
Excelsior: Damen; Karami, Mattheij, Fischer, Brito; Kruijs, Stans, Auassar; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

13.18 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - ADO DEN HAAG 0-0
Geen doelpunten tijdens de eerste helft van het duel tussen FC Utrecht en ADO Den Haag. Beide clubs gaan rusten met een 0-0 ruststand.

13.13 uur: TEGENVALLER VOOR FC UTRECHT
Christian Kum, die in de periode 2005-12 bij ADO Den Haag onder contract stond, moet geblesseerd van het veld. Yannick Cortie vervangt hem bij FC Utrecht.

12.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT - ADO DEN HAAG
In Stadion Galgenwaard zijn FC Utrecht en ADO Den Haag begonnen aan de wedstrijd.

12.19 uur: KANON VERVANGT JANSEN
Bij ADO Den Haag is middenvelder Kevin Jansen niet fit genoeg bevonden in de warming-up. Zijn vervanger is verdediger Wilfried Kanon.

12.01 uur: OPSTELLINGEN FC UTRECHT - ADO DEN HAAG
FC Utrecht-trainer Robby Alflen brengt geen wijzigingen aan in zijn basisformatie ten opzichte van het uitduel met SC Heerenveen twee weken geleden (3-1 nederlaag). Zijn collega Henk Fraser van ADO Den Haag start met Timothy Derijck - vorig seizoen nog FC Utrecht - en Mike van Duinen in plaats van Wilfried Kanon en Xander Houtkoop, die nog in de basis begonnen tijdens het 3-2 verlies bij SC Cambuur eind vorige maand.

FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Markiet, Kum; Ayoub, Kali, Janssen; Peterson, Rubin, Oar.
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Derijck, Zuiverloon, Meijers; Kristensen, Jansen, Alberg; Van Duinen, Kramer; Schet.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.