Feyenoord wint ook van Groningen door goals Pellè

Feyenoord heeft zijn laatste wedstrijd van het jaar 2012 moeizaam gewonnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman won thuis met 2-1 van FC Groningen dankzij twee treffers van Graziano Pellè.

De Italiaanse spits, die afgelopen zomer de ondankbare taak kreeg om de immens populaire én succesvolle John Guidetti op te volgen, stond voorafgaand aan het duel met de noorderlingen op twaalf doelpunten uit dertien wedstrijden en loopt na veertien duels één op één. In de 87ste minuut schoot hij van dichtbij de winnende treffer binnen, waardoor hij Feyenoord drie punten bezorgde. Voor rust zorgden Feyenoord en FC Groningen nauwelijks voor spektakel. Beide ploegen kwamen midweeks in actie in het KNVB-bekertoernooi - Feyenoord versloeg SC Heerenveen na strafschoppen terwijl FC Groningen onderuit ging tegen Ajax - en oogden vermoeid. Jean-Paul Boëtius probeerde het twee keer van afstand, maar doelman Luciano kon eenvoudig redding brengen.

Ook de tweede helft kwam moeizaam op gang, maar na een klein uur kwam Feyenoord uit het niets op voorsprong. Uit een hoekschop van Jordy Clasie kopte Graziano Pellè binnen. Lorenzo Burnet kon de bal pas achter de lijn wegwerken. De Rotterdammers leken hun laatste wedstrijd van 2012 winnend af te sluiten, maar FC Groningen kwam verrassend terug in de wedstrijd.

Kort nadat Leandro Bacuna ontsnapte aan een rode kaart na hard doorgaan op doelman Erwin Mulder, schoot Virgil van Dijk uit een rebound de gelijkmaker tegen de touwen. Niet veel later kreeg Michael de Leeuw op aangeven van Bacuna ook een uitgelezen kans op 1-2, maar hij kwam net te laat. Pellè bleek echter opnieuw goud waard, waardoor Feyenoord goede zaken deed.

Door de overwinning komt Feyenoord nu op 37 punten uit achttien wedstrijden, waarmee het nu vierde staat. Nummer drie Ajax heeft evenveel punten, terwijl de achterstand op PSV en FC Twente slechts drie punten bedraagt. FC Groningen blijft tiende staan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.