Feyenoord weer gezond na transfers Pellè en Martins Indi

Reacties

Door de aanstaande verkoop van Bruno Martins Indi (aan FC Porto) en waarschijnlijk ook spits Graziano Pellè (naar Southampton) is Feyenoord na vele jaren van financiële zorgen eindelijk weer gezond. De club verwacht dat beide transfers afgerond gaan worden, waardoor er een positief eigen vermogen ontstaat.

Feyenoord weer gezond na transfers Pellè en Martins Indi

Drie jaar geleden stonden de Rotterdammers er enorm slecht voor. Destijds bedroeg het vermogen nog 35 miljoen euro negatief. De verwachting is dat Pellè en Martins Indi samen zo’n twintig miljoen opleveren, twaalf voor de Itailaan en acht voor de verdediger.

De directie en de raad van commissarissen zijn overeengekomen dat de club een belangrijk gedeelte van de inkomsten mag herinvesteren. Het zou daarbij gaan om 25 tot 50 procent. Daarbij heeft de komst van een nieuwe centrumspits de prioriteit.

Feyenoord verkoopt Indi in de veronderstelling dat het met Terence Kongolo zijn vervanger in huis heeft. De twintigjarige Kongolo, ook lid van de Oranje-selectie in Brazilië, heeft nog maar een eenjarig contract. Feyenoord wil die verbintenis graag openbreken en verlengen en is bereid daarin ver te gaan. Maar ook in de zelfopgeleide verdediger is veel interesse. Hij houdt alle opties open en beslist na het WK over zijn toekomst.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.