Feyenoord versterkt aanval met Deen Jørgensen

Reacties

Feyenoord heeft zich versterkt met Nicolai Jørgensen. De spits komt voor een onbekend bedrag over van FC Kopenhagen, waar zijn contract nog een jaar doorliep.

Feyenoord versterkt aanval met Deen Jørgensen

De 1,90 meter lange Jørgensen kende een ijzersterk seizoen in Kopenhagen. In 31 competitiewedstrijden maakte de aanvaller vijftien doelpunten en was hij bovendien goed voor zeven assists. Jørgensen speelde in het verleden zonder veel succes voor Bayer Leverkusen en 1. FC Kaiserslautern.

Martin van Geel ziet Jørgensen, die bij Kopenhagen veelal als schaduwspits of op links speelde, als een directe versterking voor het eerste elftal. 'Hij is een balvaardige en tegelijk fysiek sterke aanvaller, die niet alleen scorend vermogen heeft, maar ook de kwaliteiten om de ploeg beter de laten voetballen. We volgen Nicolai al langere tijd en zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking voor ons is.'

Er was volgens Van Geel veel belangstelling voor de 25-jarige Jørgensen, die het afgelopen seizoen de dubbel won met FC Kopenhagen. 'Maar hij kiest er heel bewust voor om zich in de Nederlandse competitie bij Feyenoord verder te ontwikkelen en gaat bij ons de concurrentie aan om de spitspositie.'

De zestienvoudig international van Denemarken (3 goals) gaat met rugnummer 9 spelen in De Kuip. Jørgensen scoorde op 24 maart van dit jaar nog twee keer in de oefeninterland tegen IJsland, die de Denen met 2-1 wonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.