Feyenoord trekt zege ook tegen Cambuur over de streep

Reacties

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur met moeite tot een goed einde gebracht: 3-1. Omdat de Rotterdammers in eerste instantie niet doordrukten, mocht de nummer zeventien van de Eredivisie heel even hopen op een stunt. De derde plaats bleef echter in handen van de thuisploeg, die een beter doelsaldo heeft dan AZ.

Feyenoord trekt zege ook tegen Cambuur over de streep

De druk was na de competitiezege op FC Utrecht (1-2) en het bereiken van de bekerfinale ten koste van AZ (3-1) weer enigszins van de ketel in De Kuip. De thuiswedstrijd tegen Cambuur bewees echter dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor trainer Giovanni van Bronckhorst. Zijn ploeg maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen de degradatiekandidaat, omdat er nog steeds weinig lijn zit in het spel van de Rotterdammers.

Net als Feyenoord kende Cambuur in 2016 een reeks van zeven competitienederlagen op rij. Toch duurde het vijftien minuten voordat de defensie van de Leeuwarders in verlegenheid werd gebracht. Een voorzet van Karim El Ahmadi ging net voorbij aan Michiel Kramer. Toen de 27-jarige spits na 35 minuten in buitenspelpositie een voorzet van Rick Karsdorp ongehinderd aannam, was het echter meteen raak. Jens Toornstra schoot de bal tussen de benen van Leonard Nienhuis door (foto midden).

Na die openingstreffer kwam Feyenoord iets vaker voor het doel van Cambuur. Een kopbal van Kramer ging echter over het doel van Nienhuis, die wel redding moest brengen bij schoten van Eljero Elia en Toornstra. Omdat een echte stormloop uitbleef, ging de ploeg van trainer Marcel Keizer steeds meer geloven in het eerste punt in De Kuip ooit. De speldenprikjes van Martijn Barto en Marvin Peersman uit de eerste helft kregen steeds meer navolging.

En dus kon het gebeuren dat het in uitwedstrijden veelal onmachtige Cambuur via aanvaller Kevin van Veen twee keer in de buurt van een doelpunt kwam. Toen de van Scunthorpe United gehuurde spits uit een corner Kenneth Vermeer op de proef stelde, voltrok zich een bekend scenario. Barto duwde de rebound in de zeventigste minuut over de lijn, waarmee de in Spijkenisse geboren spits voor het derde seizoen op rij scoorde in De Kuip.

Het is dat Dirk Kuijt ook weet wat het is om te scoren in de Rotterdamse voetbaltempel, anders had Feyenoord na de 26ste speelronde de derde plaats niet in handen gehad. De 35-jarige captain kopte negen minuten na de gelijkmaker zijn zestiende competitiegoal tegen de touwen na een redding van Nienhuis op een schot van Toornstra. Omdat Elia uit een voorzet van invaller Bilal Basaçikoglu ook nog scoorde, blijft Cambuur zeventiende met twee punten meer dan De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.