SC Cambuur won nog nooit van Feyenoord

Reacties

● Feyenoord won alle zes eerdere thuiswedstrijden tegen SC Cambuur in de Eredivisie.

SC Cambuur won nog nooit van Feyenoord

● SC Cambuur won nog nooit van Feyenoord (G1, V12) in de Eredivisie en pakte gemiddeld 0,08 punt per ontmoeting met de Rotterdammers, een negatief record voor de Leeuwarders.

● De enige keer dat Cambuur een punt behaalde tegen Feyenoord was op 23 februari 1994, toen Giovanni van Bronckhorst zijn Eredivisie-debuut als speler nog moest maken (6 maart 1994, RKC tegen Volendam).

● Feyenoord won de laatste vier thuisduels in de Eredivisie niet; de laatste keer dat de ploeg vijf competitieduels voor eigen publiek niet won was in april 1991.

● Dirk Kuijt is één van de drie veldspelers die dit seizoen nog geen minuut ontbrak in de Eredivisie (naast Adil Auassar & Stijn Wuytens).

● Feyenoord (4) en Cambuur (3) pakten minder punten in 2016 dan alle overige Eredivisie-teams.

Dirk Kuijt doet zijn naam eer aan, de Feyenoord-aanvoerder miste nog geen minuut in de Eredivisie.
Dirk Kuijt doet zijn naam eer aan, de Feyenoord-aanvoerder miste nog geen minuut in de Eredivisie.

● SC Cambuur boekte slechts één zege in de laatste 21 uitwedstrijden in de Eredivisie (G5, V15): een 1-4 zege in Rotterdam op bezoek bij Excelsior (20 december 2015).

● Sinds de invoering van het driepuntensysteem in 1995 wisten slechts twee van de twintig clubs met zestien punten of minder na 25 speelronden degradatie te voorkomen (incl. nacompetitie – RKC in 1998/99 en VVV in 2010/11).

● De eerstvolgende Eredivisie-zege van Cambuur is de vijftigste voor de Leeuwarders.

● Furdjel Narsingh gaf sinds de start van 2015 meer assists in de Eredivisie (8 in 35 duels) dan zijn bij PSV-spelende broer Luciano Narsingh (7 in 37 duels).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.