Feyenoord-target Ivanusec toont waarom Dinamo hem niet zomaar laat gaan

Reacties

Luka Ivanusec toonde dinsdagavond bij de start van het Champions League-avontuur van Dinamo Zagreb meteen aan waarom hij een gewilde speler op de transfermarkt is. De 24-jarige vleugelaanvaller maakte een hattrick in het thuisduel met Astana (4-0) en speelt volgens Kroatische media een cruciale rol bij het bereiken van het hoofdtoernooi van de Champions League.

Feyenoord-target Ivanusec toont waarom Dinamo hem niet zomaar laat gaan
© Pro Shots
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
4 - 0
Astana
Astana

Ivanusec staat hoog op de verlanglijst van Feyenoord, dat in de linksbuiten de belangrijkste kandidaat ziet om de naar Sevilla teruggekeerde Oussama Idrissi te vervangen. Tegen Astana maakte de international van Kroatië duidelijk waarom behalve de Rotterdammers ook Olympique Marseille is geïnteresseerd in zijn diensten. Met de eerste hattrick van zijn loopbaan verzekerde hij Dinamo al min of meer van een plek in de volgende ronde.

De Kroatische krant 24Sata concludeert in een analyse dat het voor Dinamo zónder Ivanusec een stuk lastiger gaat worden om via de kampioenenroute de Champions League te bereiken. Zolang de Kroaten in de race zijn voor een ticket voor het hoofdtoernooi, zou dat wel eens een complicerende factor in de onderhandelingen met Feyenoord en andere geïnteresseerde clubs kunnen zijn. En zijn marktwaarde zal na zijn optreden van dinsdag ook niet zijn gedaald.

De derde goal van Ivanusec was de mooiste. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sportske Novosti komt ook tot die conclusie, nadat Ivanusec met drie goals in een tijdsbestek van zeventien minuten de return tot een formaliteit maakte. 'Bekroonde een meesterlijk optreden met een hattrick, Astana had er geen remedie tegen.' Trainer Igor Biscan roemde zijn kwaliteiten eveneens. 'Hij heeft laten zien wat voor speler hij is. Hij heeft een paar mooie goals gemaakt', zei de 45-jarige oud-speler van Liverpool tegen Kroatische media.

Ivanusec was de eerste speler van Dinamo Zagreb met een hattrick in Europees verband sinds Mislav Orsic, die twee jaar geleden met een hattrick voor een sensatie zorgde tegen Tottenham Hotspur in de Europa League. 'Ik ben blij met mijn hattrick, dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik de bal mee naar huis mag nemen', lachte hij. De return wilde de uitblinker nog niet voor lief nemen. 'Er is tijdsverschil, een lange vlucht, kunstgras… Het zal nog lastig worden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Ivanušec
Meer over L. Ivanušec
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.