Feyenoord stelt plek drie veilig na megablunder Lamprou

Feyenoord heeft zich verzekerd van de derde plaats in de Eredivisie. Een enorme blunder van Willem II-doelman Kostas Lamprou leidde de Rotterdamse zege in: 0-1.

Door de absentie van Dirk Kuijt (geblesseerd) en Michiel Kramer (geschorst) trad Feyenoord in Tilburg met een fantasievoorhoede aan. Anass Achahbar stond voor het eerst dit seizoen in de basis, terwijl Bilal Basaçikoglu zich ook weer eens vanaf het begin mocht laten zien. Doordat hij al in de eerste helft uitviel kreeg zelfs Simon Gustafson speelminuten. De Zweed was sinds januari pas een keer in actie gekomen en behoorde de laatste tijd vaak niet eens tot de wedstrijdselectie.

Met die improvisatieformatie speelde bekerwinnaar Feyenoord voor rust weinig klaar. Ook Willem II, dat de punten nog hard nodig had om de play-offs te ontlopen, creëerde weinig tot niets. De Tilburgers schoten voor rust zelfs geen enkele keer tussen de palen.

Feyenoord kwam in de 57ste minuut uit het niets op voorsprong. Willem II-doelman Lamprou, opgeleid bij Feyenoord, blunderde namelijk hopeloos na een tam afstandsschot van Achahbar en zag de bal vervolgens in het doel rollen: 0-1. Ruim tien minuten daarna werd Achahbar (op de foto met Dries Wuytens) vervangen voor de pas achttienjarige debutant Nigel Robertha.

Door de zege zijn de Rotterdammers zeker van plek drie in de Eredivisie. Door de bekerwinst was Feyenoord al gegarandeerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Willem II zakt van plek vijftien naar zestien en moet op de laatste speeldag uit bij Roda JC Kerkrade op zijn minst een punt pakken om kans te houden op het ontlopen van de play-offs.