Streppel: 'Feyenoord zal zijn plicht doen, wij ook'

Reacties

In de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie treft Willem II zondag kersvers bekerwinnaar Feyenoord. Geen makkelijke opgave voor de Tilburgers, maar volgens coach Jurgen Streppel zal zijn elftal alles doen om 'te stunten' tegen de Rotterdammers.

Streppel: 'Feyenoord zal zijn plicht doen, wij ook'

'Feyenoord zal zijn sportieve plicht doen, maar wij ook', zegt Streppel tegen Voetbal International. 'We gaan voor een resultaat.' Willem II bezet de vijftiende plek op de ranglijst. De ploeg heeft evenveel punten als Excelsior, dat wel een beduidend minder doelsaldo heeft.

Al lijkt laatstgenoemde club een iets makkelijker programma te hebben met wedstrijden tegen PEC Zwolle en het volgende week zondag mogelijk al uitgespeelde Cambuur voor de boeg. Willem II treft op de slotdag Roda JC, dat afhankelijk van de uitslagen van komend weekeinde, wellicht nog wel wat punten nodig heeft om aan de play-offs om lijfsbehoud te ontsnappen.

'We kunnen rekenen wat we willen, maar voorlopig telt alleen de komende wedstrijd tegen Feyenoord', aldus Streppel. 'Of het voor ons een voordeel is dat Feyenoord de beker heeft gewonnen? Weet je niet. Zoiets kan ook ontspannend werken voor een elftal. Zoals ik nu ook niet sta te springen omdat Dirk Kuijt en Michiel Kramer ontbreken. Dat kan ook weer motiverend werken voor een jongens als Jens Toornstra en Anass Achabar. Wij kijken naar onszelf en zullen, met steun van de volle tribunes, alles doen om de punten in Tilburg te houden.'

Op basis van afgelopen seizoen kan Willem II het duel met vertrouwen tegemoet zien. Toen snoepten De Tricolores Feyenoord twee punten af in Tilburg (2-2), terwijl eerder in De Kuip zelfs met 1-2 werd gewonnen. Dit seizoen verloor Willem II in competitieverband nipt in Rotterdam (1-0). Zoals het onderlinge bekertreffen in De Kuip ook met heel veel moeite gewonnen werd door de ploeg van Giovanni van Bronckhorst (2-1 na verlenging).  

Bij Willem II ontbreekt zondag spits Bartholomew Ogbeche. De inzetbaarheid van Frank van der Struijk is twijfelachtig. Zaterdag neemt Streppel de beslissing of hij de verdediger tot de selectie laat behoren voor het duel met Feyenoord. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.