Andrade: 'Feyenoord heeft door bekerwinst focus verloren'

Reacties

Willem II-aanvaller Bruno Andrade (foto) denkt dat de KNVB-bekerwinst en de huldiging bij Feyenoord ten koste kunnen gaan van de focus voor het duel met de Tilburgers aanstaande zondag (14.30 uur). 'De toekomst van Willem II staat op het spel', meent de Braziliaanse dribbelaar.

Andrade: 'Feyenoord heeft door bekerwinst focus verloren'

Willem II staat momenteel op de veilige vijftiende plaats dankzij een beter doelsaldo dan nummer zestien Excelsior, dat evenveel punten heeft. Een goed resultaat tegen Feyenoord zou de kansen op handhaving in de Eredivisie flink vergroten. Andrade put moed uit de vorige ontmoetingen met de Rotterdammers, waarvan de laatste keer in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi was.

Feyenoord had toen in eigen huis een verlening nodig om de Tilburgers te verslaan (2-1). 'Die wedstijd hadden we moeten winnen', blikt Andrade terug op de clubsite. 'We spelen al twee jaar goed tegen Feyenoord, vorig seizoen hebben we zelfs niet eens van ze verloren', weet de buitenspeler. Willem II pakte vier punten in de twee ontmoetingen met Feyenoord (1-2 in Rotterdam en 2-2 in Tilburg).

'Ik verwacht zondag een open wedstrijd, want Feyenoord heeft niets te verliezen', doelt Andrade op het feit dat de Rotterdammers Europees voetbal al veilig stelden dankzij de KNVB-bekerwinst. 'Door het winnen van de beker en de huldiging daarna heeft Feyenoord toch wat focus verloren. Het kan zijn dat die nog niet volledig terug is als ze tegen ons spelen', hoopt de 27-jarige aanvaller, die vorig seizoen trefzeker was in het duel in Tilburg.

Andrade, die een groot deel van het seizoen miste door een scheenbeenbreuk, hoopt dat het duel met Feyenoord de laatste wedstrijd in het Koning Willem II Stadion van dit seizoen is. 'De toekomst van Willem II staat op het spel. We willen volgend seizoen Eredivisie spelen, dat verdienen de supporters. Het is aan ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.