Feyenoord stelt beslissing over verbouwing De Kuip uit

Reacties

Feyenoord neemt pas eind januari 2015 een besluit over de verbouwing van stadion De Kuip. Dat meldt de club woensdag op de clubwebsite. Aanvankelijk was gehoopt eerder groen licht te krijgen, maar door complicaties is een en ander uitgesteld.

Feyenoord stelt beslissing over verbouwing De Kuip uit

Bouwbedrijf BAM is de uitvoerder van de gehele operatie, die zo'n tweehonderd miljoen euro moet kosten. Door een mogelijk veel duurdere dakconstructie lijken de kosten hoger uit te vallen. Een bijstelling van de plannen en wensen is mogelijk noodzakelijk om binnen budget te blijven.

Feyenoord zal zodoende de komende periode benutten om de verschillende scenario's door te rekenen.'Daaruit moet duidelijk worden hoe de bouwplannen optimaal te financieren zijn en of deze Feyenoord jaarlijks onderaan de streep ook een dusdanige plus opleveren, dat de club zich qua begroting en daarmee ook sportief blijvend kan meten met de andere Nederlandse topclubs en de subtop in Europa', meldt de club.

Projectdirecteur Hans Vervat noemt het uitstel 'verstandig en noodzakelijk'. 'Dit project is voor zowel Feyenoord als de stad te belangrijk om het risico te lopen dat je een overhaast besluit neemt. Hetgeen BAM nu op tafel heeft gelegd is het beste dat ze kunnen leveren. Ook voor BAM gaat zorgvuldigheid boven snelheid. Met die wetenschap gaan we nu doorrekenen of dit een haalbare kaart is en of hetgeen nu voorligt inderdaad de beste huisvestingsoplossing voor Feyenoord is. Alles draait daarbij om de vraag of Feyenoord hiermee inderdaad financieel de beste stap kan zetten, die nodig is om de komende jaren en decennia een topploeg in het mooiste stadion te kunnen blijven. Daar doen we het immers allemaal voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.