Feyenoord put veel vertrouwen uit 'koppositie-mijlpaal'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De dertiende speelronde wordt afgesloten met een duel tussen Feyenoord en PEC Zwolle.

Feyenoord put veel vertrouwen uit 'koppositie-mijlpaal'
Speelronde: 13
Aftrap: zondag 20 november, 16.45 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• Feyenoord, dat de eerste plaats bezette na twaalf speelrondes, wacht inmiddels al drie competitiewedstrijden op een overwinning. PEC verzamelde tot nu toe dertien punten en stond daarmee elfde na twaalf speelrondes.

• Feyenoord speelt voor de zeventiende keer een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. De Rotterdammers zegevierden twaalf keer, bleven drie keer steken op een gelijkspel en gingen alleen in het seizoen 1987/88 onderuit, met 0-1.

• De laatste keer dat PEC Zwolle een Eredivisie-doelpunt maakte in De Kuip was in het seizoen 2003/04. Dominggus Lim-Duan redde destijds de eer voor de bezoekers die door een 7-1 nederlaag die middag degradeerden uit de Eredivisie.

• Gedurende de afgelopen vier speelrondes keek Feyenoord liefst 182 minuten tegen een achterstand aan, het langst van alle achttien Eredivisie-clubs.

Dominggus Lim-Duan maakte in 2004 het laatste PEC-doelpunt op bezoek bij Feyenoord.
Dominggus Lim-Duan maakte in 2004 het laatste PEC-doelpunt op bezoek bij Feyenoord.

• Feyenoord kreeg dit seizoen als enige ploeg nog geen tegentreffer uit een standaardsituatie. De defensie van PEC Zwolle werd al zeven keer op deze wijze verschalkt.

• Inmiddels bezet Feyenoord al 101 dagen de koppositie in de Eredivisie. De vorige twee seizoenen dat de Rotterdammers de honderd dagen aantikten, pakten ze de titel. Dat was het geval in 1983/84 en 1998/99. In 1992/93, toen Feyenoord ook kampioen werd, vond de machtsovername aan het slot van de competitie plaats.

• PEC Zwolle-coach Ron Jans triomfeerde sinds de eeuwwisseling al negen keer in een competitiewedstrijd tegen Feyenoord, meer dan iedere andere trainer in de Eredivisie. Drie overwinningen boekte Jans in De Kuip.

• Anass Achahbar wacht nog altijd op zijn eerste competitiegoal namens PEC Zwolle. De aanvaller was in mei van dit jaar voor het laatst trefzeker in de Eredivisie. In dienst van Feyenoord maakte Achahbar de enige treffer tegen Willem II: 0-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.