Feyenoord met fitte Kongolo in 'finale' tegen Vitesse

Reacties

De Feyenoord-selectie is volgens trainer Fred Rutten doordrongen van het besef dat de derde plaats bij een zege in de thuiswedstrijd tegen Vitesse maandagavond zo goed als zeker is. De voorbereiding op het laatste competitieduel van dit seizoen in De Kuip was echter verre van ideaal, al is de rentree van Terence Kongolo een opsteker.

Feyenoord met fitte Kongolo in 'finale' tegen Vitesse

De club werd vorige week opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Yvonne Lodewijks, de vrouw van keeperstrainer Patrick Lodewijks. De selectie woonde woensdag de uitvaart bij en kreeg donderdag een vrije dag om de treurige gang van zaken een plek te geven. 'Iedereen beleeft en verwerkt zoiets op zijn eigen manier', vertelt Rutten op de website van de Rotterdammers. 'Die dagen waren ontzettend emotioneel.'

Wat dat betreft kwam het Feyenoord misschien nog niet eens zo slecht uit dat burgemeester Ahmed Aboutaleb wegens acties van de politie verbood dat de thuiswedstrijd tegen Vitesse op zondag zou worden gespeeld. Rutten kan daardoor dit weekend nog twee keer trainen met zijn ploeg. 'Dat is niet lastig voor ons', zei de 52-jarige Wijchenaar over het plotselinge uitstel. 'Ik heb het vaker meegemaakt dat een wedstrijd op het laatste moment verplaatst werd.'

Finale
Vanwege de belangen – Feyenoord heeft nog maar drie punten voorsprong op AZ, dat zondag NAC Breda op bezoek krijgt – gaat het in dit geval volgens Rutten niet om een doorsnee Eredivisie-duel. 'Dit is een finale. Dat gevoel leeft in de hele groep. Een finale moet je winnen', aldus de coach van Feyenoord, dat op 5 april (1-4 bij AZ) voor het laatst won bij AZ.

Desondanks heeft Rutten vertrouwen in een goede afloop tegen Vitesse. 'Ik zie op de trainingen een groep die wil winnen', vertelde hij. 'Helaas bleek de afgelopen weken dat de wedstrijden niet correspondeerden met de trainingen, maar maandag gaat het om een finale. Ik heb er vertrouwen in dat we er dan zullen staan', aldus Rutten, die Kongolo vrijdag weer volledig zag meetrainen met de groep. De 21-jarige verdediger is hersteld van de liesblessure die hem tegen FC Groningen (1-1) aan de kant hield.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.