Feyenoord laat zich na rust kennen in Nancy

AS Nancy is geen tegenstander waar Feyenoord met genoegen aan zal terugdenken. Opnieuw eindigde het bezoek aan de Franse club in een drama (3-0).

De zware nederlaag in het UEFA Cup-toernooi was vooral dramatisch, omdat Feyenoord zich in de tweede helft simpel opzij liet zetten door een agressiever AS Nancy. De 3-0 van Hélder was typerend voor het Rotterdamse verweer. De verdediger kon zonder veel tegenstand opstomen. Kort voor hij het strafschopgebied betrad wachtten Kevin Hofland en André Bahia hem op. Het tweetal keek naar elkaar en greep niet in, waarna Hélder vijf minuten voor tijd de afstraffing compleet maakte.

Enigszins verzachtend was dat Feyenoord op dat moment zich al gewonnen had gegeven. In de eerste zeven minuten na rust had Nancy het vertrouwen van de ploeg van Gertjan Verbeek compleet gekraakt. Met de ingevallen Marc-Antoine Fortuné als verse kracht drukten de Fransen hun gasten op de rug.

Daarbij kregen ze de hulp van Feyenoord. Balverlies van Karim El Ahmadi op het middenveld vormde het beginpunt van de 1-0 van Moncef Zerka, die de Rotterdamse defensie te slim af was en ook keeper Henk Timmer omspeelde. En bij de 2-0 reageerde Feyenoord apathisch nadat Fortuné's poging was gestrand op een Rotterdams been. Uiteindelijk strafte Julien Féret de lankmoedigheid af.

Voor rust was Feyenoord, dat twee jaar geleden in Nancy ook met 3-0 verloor, misschien niet in beste doen geweest. Maar ook de gastheer had weinig kunnen uitrichten. Beide ploegen waren tot niet meer gekomen dan wat halve kansen. Dat na rust een gezonde dosis agressie van Nancy Feyenoord compleet van zijn stuk bracht, moet een teken aan de wand zijn voor Verbeek.