Feyenoord laat fans op zorgeloze avond eindelijk weer eens driemaal juichen

Reacties

Feyenoord heeft zondagavond een zorgeloze zege geboekt op Heracles Almelo. In De Kuip kwam de uitclub sterk voor de dag in de beginfase, maar daarna nam de nummer twee van de Eredivisie het over. Het was weer even geleden dat de Rotterdammers driemaal scoorden in één duel.

Feyenoord laat fans op zorgeloze avond eindelijk weer eens driemaal juichen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Feyenoord kwam voorafgaand aan het duel met een mooie actie voor de zieke Jean-Paul Boetïus, waar de ex-speler van de Rotterdammers dankbaar op reageerde tijdens de wedstrijd. Na dat mooie moment had Feyenoord het even verrassend lastig met Heracles, dat de laatste maanden steeds meer afgleed naar de degradatiezone.

De eerste kansen waren voor de uitclub, met Bryan Limbombe en Jizz Hornkamp als hoofdpersonen. Daarna nam Feyenoord het over, met Yankuba Minteh wederom als goudhaantje. De Gambiaan scoorde in zijn derde opeenvolgende wedstrijd voor Feyenoord en trad daarmee in de voetsporen van Feyenoord-spitsen als Robin van Persie en Salomon Kalou.

Feyenoord was bijzonder effectief in de eerste helft, want het derde schot op doel betekende de 2-0 in De Kuip. Mats Wieffer bereikte spits Santiago Giménez met een prachtige pass vanuit het middenveld en de Mexicaan schoof zijn 21ste Eredivisie-treffer van het seizoen binnen.

'Sterker door strijd JP', stond op de shirts waarin de basisspelers van Feyenoord het veld betraden.
© Pro Shots
'Sterker door strijd JP', stond op de shirts waarin de basisspelers van Feyenoord het veld betraden.

Voor het achterhalen van Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis had Giménez nog een goal nodig, maar de spits kreeg niet veel kansen meer. Hij stond wel naast de bal toen invaller Igor Paixão scoorde uit een vrije trap, de Braziliaan was blijkbaar de aangewezen nemer. Daarvoor probeerden Giménez en Quilindschy Hartman via een spelletje steen-papier-schaar uit te vechten wie de vrije trap mocht nemen, maar Dávid Hancko leek in te grijpen.

Paixão schoot uiteindelijk in en hij vond de linkerhoek voor de 3-0, wat tevens de eindstand was. Het was voor Feyenoord de eerste keer sinds de uitwedstrijd tegen Heracles (17 december) dat de Rotterdammers driemaal scoorden in één Eredivisie-duel.

Door de zege houdt Feyenoord nummer drie FC Twente op een afstand van zes punten. Heracles ziet blijft angstvallig dicht bij de degradatiezone staan. De formatie uit Overijssel speelt in de volgende speelronde tegen Go Ahead Eagles, Feyenoord treft voor de interlandperiode van maart SC Heerenveen in Friesland.

Feyenoord Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.