Feyenoord kondigt volgende stap richting nieuw complex aan

Reacties

Feyenoord en de gemeente Rotterdam hebben een overeenkomst bereikt over de bouw van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal. Algemeen directeur Eric Gudde sprak op zijn nieuwjaarsspeech van 'een van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar'.

Feyenoord kondigt volgende stap richting nieuw complex aan

Eind november werd al bekend dat Feyenoord van plan was een nieuw complex te laten aanleggen. Inmiddels hebben de club en de gemeente hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst, die inhoudt dat de club kan gaan bouwen op het voormalige terrein van VV Hillesluis. Het complex zal in de voorbereiding op het seizoen 2018/19 voor het eerst in gebruik genomen worden.

'Als je wilt presteren, heb je een topsportklimaat nodig', verklaarde Gudde de keuze van de club in november in Feyenoord Magazine. Die term nam hij ook woensdagavond bij zijn nieuwjaarsspeech in de mond. 'De ondertekening van deze overeenkomst is een cruciaal punt in de verdere ontwikkeling van het topsportklimaat', meende de algemeen directeur.

'In mijn ogen is de realisatie van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal en de Academy en sportclub een van de belangrijkste ontwikkelingen bij Feyenoord van de afgelopen tien jaar', vertelde Gudde. 'Kwaliteit in spelers en staf hebben we al, maar pas met deze nieuwe accommodaties krijgen diezelfde spelers en stafleden eindelijk de topsportfaciliteiten die horen bij hun torenhoge ambities én die van onze club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.