Nieuw Feyenoord-complex laat wens Koeman uitkomen

Reacties

Feyenoord gaat een nieuwe trainingsaccommodatie aanleggen. De Rotterdammers nemen voor aanvang van het seizoen 2018/19 afscheid van Sportpark Varkenoord.

Nieuw Feyenoord-complex laat wens Koeman uitkomen

'Als je wilt presteren, heb je een topsportklimaat nodig', verklaart algemeen directeur Eric Gudde de keuze van de club in Feyenoord Magazine. Een nieuwe accommodatie voor zowel de eerste selectie als de jeugdopleiding is een langgekoesterde wens van de club. Met name Ronald Koeman, die van 2011 tot 2014 werkzaam was in Rotterdam, sprak herhaaldelijk zijn frustratie over het complex uit. 'Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk?' vroeg hij zich af.

Koeman wond zich vooral op over het feit dat zijn ploeg voorafgaand aan de training een drukke weg moest oversteken om vanaf De Kuip bij het trainingscomplex te komen. Gudde is daar ook niet blij mee. 'Als je ziet dat spelers van het eerste elftal een vierbaansweg moeten oversteken om op het trainingsveld moeten komen, kun je niet zeggen dat onze faciliteiten op dit moment op topsportniveau zijn.'

'Een topsportklimaat zit hem ook in de mindset van de mensen', vindt Gudde. 'Momenteel is er ruimtegebrek in het stadion om de gewenste fysieke en medische programma's uit te voeren en de kantoorruimte voor de staf begint krap te worden', vertelt hij. 'Als we een nieuw complex hebben waar de faciliteiten en de velden de spelers uitdagen, helpt dat ook in hun mindset.'

Feyenoord is in de afrondende fase van het ontwerp van het nieuwe trainingscomplex, waarvoor de club inspiratie heeft opgedaan bij onder meer Bayern München, Manchester City en Tottenham Hotspur. In het tweede kwartaal van 2017 hoopt de club te starten met de aanleg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.