Feyenoord kan op 'kampioensgrond' achtste zege behalen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De hamvraag bij Willem II - Feyenoord is of de Rotterdammers hun zegereeks in de Eredivisie voort kunnen zetten.

Feyenoord kan op 'kampioensgrond' achtste zege behalen
Speelronde: 8
Aftrap: zondag 2 oktober, 14.30 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• 21 punten uit zeven wedstrijden, het is al veelvuldig gememoreerd dat Feyenoord een droomstart beleeft. Dat geldt niet bepaald voor Willem II, dat zes puntjes peurde uit de eerste zeven duels en daarmee veertiende staat.

• Willem II fungeerde in het kader van de Eredivisie veertig keer eerder als gastheer van Feyenoord. De Tilburgers kwamen negen keer tot winst, pakten negen keer een punt en moesten 22 keer toezien hoe Feyenoord tot een zege kwam.

• In het seizoen 1983/84 stelde Feyenoord de landstitel veilig in Tilburg. Na de 0-5 zege was de ploeg van onder anderen Johan Cruijff, Peter Houtman en Ruud Gullit niet meer te achterhalen voor de concurrentie.

• Afgelopen seizoen troffen beide clubs elkaar drie keer. Telkens won Feyenoord met één treffer verschil. In de strijd om de KNVB-beker werd het 2-1 en beide duels in de competitie resulteerden in een 1-0 zege voor Feyenoord. In Tilburg nam Anass Achahbar het enige doelpunt voor zijn rekening.

• Willem II wacht al elf thuisduels op een 'driepunter' in de Eredivisie. De Tilburgers zetten slechts driemaal eerder een langere reeks thuiswedstrijden zonder zege neer. Zowel in 1979, in 1987 als in 2010 bleven de fans dertien keer achtereen verstoken van een triomf.

• Middenvelder Erik Falkenburg van Willem II scoorde in dertien competitiewedstrijden nog nooit tegen Feyenoord, waarmee de Rotterdammers zijn minst favoriete tegenstander zijn. Sinds zijn komst naar Willem II in 2015 trof hij al wel doel tegen PSV (eenmaal) en Ajax (twee keer).

Feyenoord won vorig seizoen drie keer met het kleinste verschil van Willem II.
Feyenoord won vorig seizoen drie keer met het kleinste verschil van Willem II.

• Tijdens zijn laatste vijf uitwedstrijden in de Eredivisie hield Feyenoord de nul. Als de ploeg nog eens 'schadevrij' blijft, evenaart de ploeg het Feyenoord van 1961, 1969 en 2014, dat in zes achtereenvolgende duels op veemde bodem geen treffer incasseerde.

• Voor de vierde keer kan Feyenoord een Eredivisie-seizoen inzetten met acht overwinningen. Dat gebeurde eerder in 1967/68, 1969/70 en 1993/94, seizoenen waarin Ajax uiteindelijk de landstitel veroverde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.