Feyenoord gaat met ruim 36 miljoen in de achterzak op zoek naar EL-bonussen

Reacties

Feyenoord heeft in het laatste duel van de Champions League-campagne nagelaten nog een kleine drie miljoen extra binnen te slepen. De Rotterdammers beëindigden de groepsfase woensdagavond met een nederlaag bij Celtic (2-1). VI zet de verdiensten op een rij.

Feyenoord gaat met ruim 36 miljoen in de achterzak op zoek naar EL-bonussen
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Als er gewonnen was, had Feyenoord nog eens 2,8 miljoen euro bij kunnen schrijven. Eerder deze poule verdiende de landskampioen deze winstpremie wel met een eerdere zege op Celtic en een thuisoverwinning op Lazio. Door de derde plaats in de groep grijpt Feyenoord ook naast de 9,6 miljoen euro premie die is gekoppeld aan het bereiken van de knock-outfase.

Het in de Champions League verdiende bedrag zal nog wel verder oplopen. Bij gelijke spelen is de UEFA immers niet de volledige 2,8 miljoen euro kwijt die op wedstrijdniveau beschikbaar is. Het resterende deel belandt in een potje, waarvan de inhoud aan het einde van de rit naar rato wordt uitgekeerd aan clubs die een wedstrijd wonnen in de eerste ronde. Feyenoord won dus tweemaal.

Het leeuwendeel van het door Feyenoord opgestreken bedrag bestaat uit vaste componenten als een startpremie en een coëfficiëntenpremie.

De Rotterdammers zijn na de winterstop actief in de veel minder lucratieve Europa League. Overleeft Feyenoord de tussenronde (deelname hieraan levert al een half miljoen euro op), dan mag het 1,2 miljoen euro bijschrijven. Voor het bereiken van respectievelijk de kwartfinale, halve finale en finale staan bedragen van respectievelijk 1,8 miljoen euro, 2,8 miljoen euro en 4,6 miljoen euro. De winnaar van de Europa League krijgt daar nog 4 miljoen euro bij.

In de berekeningen hebben we niet gekeken naar de wedstrijdinkomsten als recettes en de inkomsten uit merchandise.

INKOMSTEN FEYENOORD IN DE CHAMPIONS LEAGUE:

Inkomsten
Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 13,644 miljoen
Market pool 1,155 miljoen
Prestatiebonus 5,6 miljoen
Tussenrondedeelname 0,5 miljoen
Totaal 36,539 miljoen

Lees hier hoe de situatie bij PSV in elkaar zit:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.