Feyenoord doet goede zaken voor Champions League

Ondanks een valse start op bezoek bij Heracles Almelo heeft Feyenoord geen fout gemaakt in de jacht op de tweede plaats, die aan het einde van dit seizoen rechtgeeft op een plek in de voorronde van de Champions League.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman kreeg vooraf goed nieuws, aangezien Jean-Paul Boëtius en Terence Kongolo fit genoeg waren om te spelen. Na een klein kwartier keken de Rotterdammers echter al tegen een achterstand aan na een fout van Erwin Mulder. De doelman dook over een schot van Iliass Bel Hassani heen, maar nog voor rust was de schade gerepareerd.

Na een half uur maakte Mitchell te Vrede gelijk door een hoekschop van Jordy Clasie schitterend binnen te koppen en niet veel later was de spits dicht bij zijn tweede doelpunt, maar dit keer voorkwam de paal een nieuwe kopgoal. Kort voor rust kwam Feyenoord alsnog op voorsprong via Tonny Vilhena, die met rechts fraai binnenschoot op aangeven van Lex Immers.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Waar Bel Hassani namens Heracles dicht bij 2-2 was, liet Te Vrede aan de andere kant na de wedstrijd voortijdig te beslissen. Beide clubs kregen nog wel een tegenvaller te verwerken. Simon Cziommer kreeg aan de kant van Heracles in de 87ste minuut zijn tweede gele kaart, terwijl Bruno Martins Indi geblesseerd uitviel.

Het bleef uiteindelijk 1-2, waardoor Feyenoord vier punten voorsprong heeft op PSV, FC Twente én Vitesse. Koploper Ajax heeft echter acht punten meer. Heracles Almelo blijft tiende staan in de Eredivisie, maar mag desondanks blijven hopen op de play-offs om Europees voetbal.