Koeman zinspeelt op reserverol voor Pellè

Reacties

Feyenoord-trainer Ronald Koeman kijkt vol vertrouwen naar het uitduel van woensdagavond met Heracles Almelo. Als de Rotterdammers winnen, wordt de tweede plek verstevigd aangezien de voorsprong op Vitesse en PSV dan vier punten is. Ook de rol van Graziano Pellè kwam aan bod.

Koeman zinspeelt op reserverol voor Pellè

Een zege zou Champions League-voetbal voor Feyenoord dus weer een stapje dichterbij brengen. 'Als dat lukt, maken we duidelijk wat we willen, namelijk de tweede plaats vasthouden. We staan er goed voor', zegt Koeman op de clubwebsite.

Om aan de doestelling te voldoen, moet wel voor het eerst dit seizoen gewonnen worden van Heracles. In De Kuip werd het 1-2, terwijl in Almelo de achtste finale van de beker pas na strafschoppen werd beslist door Feyenoord. 'Eerst verloren we van Heracles, vervolgens speelden we gelijk, dus als we dat doorzetten zullen we morgen winnen.'

Feyenoord is in vorm, getuige de laatste drie gewonnen duels waarin tevens geen goal werd geïncasseerd. Koeman:  'Aan die reeks hebben we een goed gevoel overgehouden. We weten waar we voor vechten.'

Koeman leeft nog in onzekerheid over de beschikbaarheid van Jean-Paul Boëtius en Terence Kongolo, die met lichte klachten kampen. Joris Mathijsen lijkt het duel niet te halen door een kuitblessure, terwijl John Goossens (hamstringblessure) en Graziano Pellè (laatste duel schorsing) zeker ontbreken.

Pellè
Zorgen maakt Koeman zich daar niet over. 'We kunnen gelukkig variëren in onze opstellingen', waarbij Koeman ook aangaf dat aanvaller Pellè niet zomaar terugkeert in zijn basisformatie nu Feyenoord het zo goed doet. 'Ze zeggen wel eens, never change a winning team', aldus Koeman met een glimlach. Eerder gaf hij nog aan te denken dat Feyenoord met een scorende Pellè, die vervangen werd door Mitchell Te Vrede, een goede kans maakt op de tweede plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.