De Jonge: 'We zullen erop klappen tegen Feyenoord'

Reacties

Heracles Almelo strijdt nog om een plek in de play-offs om Europees voetbal, maar krijgt woensdag bezoek van een ploeg in vorm. Feyenoord won zijn laatste drie duels op rij zonder tegentreffers en is nog in de race voor deelname aan de voorronde van de Champions League.

De Jonge: 'We zullen erop klappen tegen Feyenoord'

Dankzij de 2-1 uitzege bij NEC heeft Heracles nu 36 punten uit 29 duels, waarmee het tiende staat in de Eredivisie. 'We zijn heel blij dat we zaterdag gewonnen hebben', aldus trainer Jan de Jonge op de clubwebsite. 'Dat was een leuke achtbaan van emoties en voor ons een wereldavond. Maar we gaan gewoon verder en kijken wat er de komende tijd nog meer te halen valt. Morgen zullen we erop klappen tegen Feyenoord.'

'Feyenoord heeft een goede ploeg die in de winning mood is', ging De Jonge verder. 'Dat zal lastig worden, maar we gaan ons proberen goed te verweren. Feyenoord wil tweede worden, wij zullen alles moeten geven om gelijkwaardig te zijn. Natuurlijk hebben we eerder dit seizoen twee goede wedstrijden gespeeld tegen Feyenoord, maar statistieken zeggen niets. Die spraken afgelopen weekend ook in het voordeel van NEC.'

'Bovendien zijn beide wedstrijden al een behoorlijke tijd geleden, er is in de tussentijd het nodige veranderd bij beide ploegen', besloot De Jonge. Heracles won eind oktober verrassend met 2-1 in De Kuip en in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi trok Feyenoord anderhalve maand later na een strafschoppenserie aan het langste eind in het Polman Stadion.

Feyenoord bezet na 29 wedstrijden de tweede plaats met acht punten minder dan Ajax, dat bij een misstap van de Rotterdammers in Almelo zondag al het kampioenschap kan binnenslepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.